bce-mario-draghi-banque-centrale-europeenne 20180125140419

L'amenaça d'una escalada proteccionista representa un risc destacat per al creixement de l'economia, segons els membres del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE), preocupats també per les implicacions que aquesta situació pugui arribar a tenir en les economies emergents i la depreciació de les seves monedes.

Segons les actes de l'última reunió del màxim òrgan de govern del BCE, celebrada el passat 26 de juliol, els banquers centrals de la zona euro van coincidir que l'economia mundial seguirà creixent, encara que a un ritme més feble que fins ara.

L'economia mundial seguirà creixent, encara que a un ritme més feble que fins ara.

En aquest sentit, el Consell de Govern del BCE va destacar en particular "l'amenaça del proteccionisme i d'una escalada de les tensions comercials" i apunta que aquestes poden desencadenar un major deteriorament de la confiança en l'economia més enllà de l'impacte directament vinculat a la imposició d'aranzels.

Així mateix, els banquers centrals van expressar la seva preocupació per la implicació que aquests esdeveniments poden arribar a tenir per a les economies emergents i la recent depreciació de les seves respectives monedes.

D'altra banda, els consellers del BCE van expressar la seva satisfacció perquè els mercats financers semblen haver interpretat bé les decisions de política monetària anunciades per la institució durant la reunió del passat mes de juny, quan el banc central va informar de la seva intenció de reduir l'import de les seves compres mensuals d'actius a partir del proper mes d'octubre, fins als 15.000 milions d'euros, i de posar fi al programa de compres en finalitzar 2018.

"Des de la reunió de juny, les condicions financeres s'havien mantingut estables en general i les condicions de crèdit per a empreses i llars van seguir sent molt favorables", recullen les actes de la reunió.

No obstant això, els conseller del BCE van considerar "essencial" mantenir un grau suficient de flexibilitat en la seva política monetària, així com assenyalar la dependència d'aquesta de l'evolució de les dades macroeconòmiques.

"Encara es va considerar necessari un significatiu impuls per part de la política monetària per donar suport a la creació de pressions de preus a nivell domèstic i la inflació a mitjà termini", reflecteix el document de la reunió.

Noticias relacionadas

contador