trump china eeuu portada buena

Una de freda i una de calenta. El mateix dia que la Xina i els EUA s'han emplaçat a Washington per una nova ronda de negociacions sobre la seva guerra comercial, ambdós països han incrementat els aranzels recíprocs en altres 16.000 milions de dòlars. Són el resultat d'un 25% addicional d'impostos al comerç entre Washington i Pequín que eleven la factura a 50.000 milions de dòlars en gravàmens a les exportacions de les dues primeres potències mundials des de juliol.

L'última mesura entra en vigor aquest dijous, quan s'espera que una delegació del Ministeri de Comerç xinesa es reuneixi amb el departament de Comerç dels EUA, una trobada en què els mercats han posat grans esperances, encara que els economistes avisen que és poc probable que s'arribi a un acord. Si de cas, els dos països podrien emplaçar-se a una treva quan hi ha més tarifes pendents, cosa que augmenta els riscos per al creixement econòmic mundial.

Washington durà a terme sessions aquesta setmana sobre una llista proposada d'importacions xineses per un valor de 200.000 milions de dòlars que podrien enfrontar-se a aranzels addicionals.

El Servei d'Immigració i Control de Duanes dels Estats Units (ICE, segons les seves sigles en anglès) ha confirmat a través de la seva pàgina web que a les 12.01 (hora local) d'aquest dijous, just després del migdia a Pequín, començaria a recaptar tarifes addicionals d'un 25 per cent en 279 categories de productes importats des de la Xina per un valor de 16.000 milions de dòlars.

La Xina ha anunciat que els seus aranzels sobre una llista d'importacions nord-americans per valor de 16.000 milions de dòlars entrarien en vigor a les 12.01 (hora local).

Les tarifes entren en vigor enmig de dos dies de converses a Washington entre funcionaris dels dos països, les primeres negociacions formals des que el secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, es va reunir el juny amb l'assessor econòmic xinès, Liu He, a Pequín.

Noticias relacionadas

contador