ep isabel schnabel miembra del comite ejecutivo del bce
BCE

Els tipus d'interès encara hauran d'augmentar significativament, ja que la inflació no disminuirà per si sola. És l'advertiment que ha llançat Isabel Schnabel, membre de la Junta Executiva del Banc Central Europeu (BCE), durant la intervenció en un acte organitzat pel Banc de Suècia.

Segons ha expressat, "els tipus encara hauran d'augmentar significativament a un ritme constant per assolir nivells que siguin prou restrictius per garantir un retorn oportú de la inflació al nostre objectiu de mitjà termini del 2%".

A més, Schnabel ha rebutjat l'argument que els tipus d'interès marcadament més alts estan frustrant la transició verda en encarir les inversions.

"Si bé un cost més elevat del crèdit encarirà el finançament de les energies renovables i les tecnologies verdes, seria enganyós usar els tipus més alts com a boc expiatori per endarrerir encara més la transició verda", ha dit.

De fet, considera que "no aturar l'alta inflació a temps posaria en perill la transició ecològica de manera més fonamental", i per això ha volgut destacar que la inacció del BCE ara obligaria a prendre mesures més agressives en un futur.

Noticias relacionadas

contador