ep diaeuropa banderala union europea
THINKSTOCK

Goldman Sachs manté la seva opinió que el creixement de la zona de l'euro serà feble durant els mesos d'hivern atesa la crisi energètica. Tot i això, el banc nord-americà ja no espera una recessió tècnica a la regió.

"Per tant, elevem la nostra previsió (de creixement) per a la zona de l'euro al +0,6% per al 2023 des del -0,1%", explica en un informe publicat aquest dimarts.

Goldman preveu que, atesos els ferms indicadors, el creixement salarial a tota l'àrea s'acceleri "notablement" del 3,6% al tercer trimestre gairebé al 5% al primer trimestre. Així mateix, estima que la inflació general de la zona de l'euro finalitzarà l'any al 3,25% comparat amb el 4,5% anterior.

El banc ha elevat igualment la seva previsió de creixement per al Regne Unit. Ara espera que el PIB es contregui un 0,7% el 2023 (enfront del -1% previ).

"Esperem 100 punts bàsics més d'augments de tipus malgrat la recisió i una retòrica 'dovish' del Banc d'Anglaterra, amb una taxa terminal del 4,5%", comenta.

EL BCE TAMBÉ PREVEU UN FORT CREIXEMENT SALARIAL

El Banc Central Europeu (BCE) preveu un creixement "molt fort" dels salaris a la zona de l'euro durant els propers trimestres, segons es va informar aquest dilluns arran d'un article del Butlletí Econòmic. Tot i això, veu probable que els salaris reals segueixin caient a causa de la inflació.

"De cara al futur, s'espera que el creixement dels salaris durant els propers trimestres sigui molt fort en comparació amb els patrons històrics", assenyala l'organisme. "Això reflecteix mercats laborals robusts que fins ara no s'han vist substancialment afectats per la desacceleració de l'economia, els augments dels salaris mínims nacionals i una certa recuperació entre els salaris i les altes taxes d'inflació", afegeix.

Noticias relacionadas

contador