ecb dl 3 euro bonds frankfurt germany economy
Courtesy of the European Central Bank

El Banc Central Europeu (BCE) preveu un creixement "molt fort" dels salaris a la zona euro durant els propers trimestres, segons es reflecteix en un article del Butlletí Econòmic. Tot i això, veu probable que els salaris reals segueixin caient a causa de la inflació.

"De cara al futur, s'espera que el creixement dels salaris durant els propers trimestres sigui molt fort en comparació amb els patrons històrics", assenyala l'organisme. "Això reflecteix mercats laborals robusts que fins ara no s'han vist substancialment afectats per la desacceleració de l'economia, els augments dels salaris mínims nacionals i una certa recuperació entre els salaris i les altes taxes d'inflació", afegeix.

En concret, el document del BCE aporta que "hi ha signes d'un creixement salarial més fort als sectors de serveis".

Més enllà del curt termini, l'organisme europeu veu que “és probable que la desacceleració econòmica esperada a la zona euro i la incertesa sobre les perspectives econòmiques exerceixin una pressió baixista sobre el creixement dels salaris”.

A més, l'estudi mostra que el creixement subjacent dels salaris des del començament de la pandèmia ha estat “relativament moderat”. "Els salaris reals dels consumidors ara són substancialment més baixos que abans de la pandèmia i és probable que caiguin encara més als propers mesos", conclou el text.

contador