rba australia
Alberto Sánchez

El Banc Central d'Austràlia ha mantingut dimarts el tipus d'interès a un mínim històric del 0,1% i ha posat fi al programa de compra de bons per valor de 275.000 milions de dòlars australians (194.400 milions de dòlars), tal com s'esperava, però ha rebutjat les apostes del mercat sobre una ràpida pujada de tipus.

En acabar la reunió de política monetària del febrer, el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha subratllat que el cessament de les compres de bons "no implica" un augment dels tipus d'interès a curt termini i que el Consell segueix disposat a ser pacient.

"Tal com el Consell ha declarat anteriorment, no augmentarà el tipus d'interès fins que la inflació real se situï de manera sostenible dins del rang objectiu del 2 al 3%", ha dir el governador de l'RBA, Philip Lowe, en un comunicat breu. "Encara que la inflació ha repuntat, és massa aviat per concloure que es troba de manera sostenible dins de la banda objectiu".

El missatge pessimista ha fet que el dòlar caigués un 0,4%, fins als 0,7036 dòlars. Lowe pronunciarà un discurs sobre política monetària dimecres i el banc publicarà una sèrie completa de previsions econòmiques divendres.

La majoria dels analistes esperaven que es posés fi a la compra de bons, ja que la flexibilització quantitativa ja no era necessària, atès que la desocupació havia caigut a mínims de 13 anys (4,2%) i la inflació subjacent havia assolit màxims de set anys (2,6%).

Noticias relacionadas

contador