dl asia china shanghai city finance money yuan renminbi pixabay
Sharecast / Pixabay
38.385,73
  • 29,67
  • 0,08%

Els mercats d'Àsia-Pacífic han deixat pujades aquest dimarts, a l'arrencada del mes de febrer, seguint les accions de Wall Street, que van acabar el gener amb pujades. El banc central d'Austràlia ha mantingut sense canvis els tipus d'interès, mentre que els inversors de la regió són a mig gas per les vacances de l'Any Nou Lunar.

El Nikkei 225 japonès ha pujat un 0,28% i ha tancat als 27.078,48 punts, mentre que el Topix ha tancat pla als 1.896,06. Alguns valors tecnològics han pujat, com SoftBank, que ha pujat un 1,12%, i Sony, que ha reduït els guanys anteriors i ha pujat un 0,39%.

La filial de Sony, Sony Interactive Entertainment, va anunciar dilluns que ha acordat l'adquisició del desenvolupador privat de videojocs Bungie per 3.600 milions de dòlars.

Mentrestant, l'activitat manufacturera del Japó va créixer al ritme més ràpid en gairebé vuit anys, segons Reuters, gràcies a les noves comandes i a una producció més gran.

L'ASX 200 australià ha pujat un 0,49% i ha tancat als 7.006, després d'haver baixat anteriorment.

El Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut dimarts el tipus d'interès al 0,1%, en contra de les expectatives del mercat d'una pujada de tipus, encara que ha posat fi al programa de compra de bons, tal com estava previst.

"El cessament de les compres en el marc del programa de compra de bons no implica un augment a curt termini dels tipus d'interès. Com el Consell ha declarat anteriorment, no augmentarà el tipus d'interès fins que la inflació real se situï de manera sostenible dins del rang objectiu del 2% al 3%. Tot i que la inflació ha repuntat, és massa aviat per concloure que es troba de manera sostenible dins el costat objectiu", ha dit el governador del banc central, Philip Lowe, en un comunicat.

"El brot d'òmicron ha afectat l'economia, però no ha fet descarrilar la recuperació econòmica. L'economia australiana continua sent resistent i s'espera que la despesa es recuperi a mesura que el nombre de casos tendeixi a disminuir", ha afegit.

Després de la decisió de política monetària, el dòlar australià s'ha situat en 0,7040 dòlars, en comparació amb els 0,706 dòlars anteriors.

Noticias relacionadas

contador