trudeau justin politico

El Banc del Canadà (BoC) ha mantingut els tipus d'interès a l’1,5%, tal com esperaven els analistes. Encara que durant els últims dies s'havia especulat amb un possible augment dels interessos en 25 punts bàsics, finalment l'organisme ha mantingut sense canvis el preu dels diners.

Al seu comunicat sobre política monetària, el Banc de Canadà ha justificat la seva decisió perquè el repunt de la inflació, que ha tocat el 3% segons les últimes dades, serà transitori.

L'Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar fins al 3% interanual el juliol, ha recordat el BoC, en gran part a causa d'una pujada en el component de tarifa aèria de l'IPC. Però al mateix temps ha anticipat que la seva previsió és que l'IPC "retrocedeixi al 2% a principis de 2019, a mesura que es dissipin els efectes dels augments anteriors en els preus de la gasolina".

El BoC també ha assenyalat que els seus indicadors d'inflació "es mantenen fermament al voltant del 2%, d'acord amb una economia que ha estat operant a prop de la seva capacitat durant algun temps". També ha remarcat que no hi ha pressions sobre els sous, ja que "el creixement salarial segueix sent moderat".

El banc central també ha destacat que l'economia global segueix creixent a un ritme sòlid, impulsada sobretot pel comportament "particularment robust" dels EUA. No obstant això, ha alertat sobre "les tensions comercials elevades", que "segueixen sent un risc clau per a les perspectives mundials i estan reduint els preus d'algunes matèries primeres". En aquest sentit, ha afegit que "les tensions financeres s'han intensificat en certes economies de mercats emergents, però amb efectes indirectes limitats a altres països".

Finalment, el BoC espera que l'economia canadenca segueixi creixent durant els pròxims trimestres, encara que a un ritme més moderat que durant el segon trimestre (el PIB va repuntar un 2,9%). En aquest escenari, ha anticipat que "majors tipus d'interès estan justificats per assolir l'objectiu d'inflació".

Com a conclusió, l'organisme ha comentat que "continua mesurant la reacció de l'economia davant taxes d'interès més altes" i també "està monitoritzant de prop el curs de les negociacions del TLCAN (Tractat de Lliure Comerç entre els EUA, Canadà i Mèxic) i altres desenvolupaments de la política comercial, així com el seu impacte en les perspectives d'inflació".

Noticias relacionadas

contador