bank of england dl boe boe uk sterling gilts economy bonds pound
Bank of England ( https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/ ) No changes made

El Banc d'Anglaterra (BoE) diu que és "inexacte" que es plantegi endarrerir la reducció del seu balanç per intentar aconseguir més estabilitat als mercats dels gilt després del fracàs del 'minipressupost' del Regne Unit. L'organisme ja va decidir endarrerir l'inici de la venda de 838.000 milions de lliures comprades en el marc del programa de flexibilització quantitativa des del 6 d'octubre fins a finals d'aquest mes.

Després de considerar que el mercat dels gilts ha estat "molt angoixat" durant les últimes setmanes, el BoE podria haver decidit aquesta pausa fins que el mercat es calmi, mentre continua la pressió dels inversors, que també han avisat que els plans del banc central de començar a vendre bons a la seva cartera a finals d'aquest mes podrien desestabilitzar els mercats, segons informa Financial Times'.

Però el BoE ha sortit a matisar aquesta informació aclarint que "l'article de FT d'aquest matí sobre el fet que el BoE ha decidit endarrerir les vendes de gilt (QT) és inexacte".

Endarrerir la venda de bons no necessitaria el vot del Comitè de Política Monetària del banc. El canvi de l'opinió del BoE podria estar destinat a suspendre l'inici de la relaxació del QE al Regne Unit.

A causa de les turbulències recents al mercat dels gilts i l'impacte en cadena sobre els fons de pensions, el BoE es va veure obligat a intervenir temporalment en la compra de bons a llarg termini d'emergència. Tot i que ara es va eliminar aquest suport, es manté el mandat del banc central de garantir el funcionament ordenat dels mercats financers, "cosa que suggereix que seria prudent que el BoE s'abstingués almenys per ara de vendre bons, cosa que podria augmentar innecessàriament les pressions de venda en un mercat ja fràgil, atès el contagi financer que provocaria una liquidació disfuncional del mercat", explica Victoria Scholar, cap d'inversions d'interactive investor.

Creu que els mercats prestaran molta atenció a la decisió sobre tipus del BoE a principis del proper mes. "D'una banda, la calma que s'ha restablert als mercats i una nova estratègia fiscal que complementi i no entri en conflicte amb la del banc central en la lluita contra la inflació podria significar que ara es requereixen augments de tipus d'interès menys agressius", especialment a causa del repunt de la lliura. D'altra banda, els canvis de Hunt en la garantia del preu de l'energia podrien significar factures de combustible més altes per a les llars, cosa que se sumaria a la càrrega inflacionària del Regne Unit, cosa que necessitaria una resposta més agressiva per part del BoE”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador