ep archivo   brasil
KAZUO OKUBO - Archivo

El Banc Central del Brasil ha anunciat aquest dimecres una pujada de la taxa d'interès de referència en 50 punts bàsics, fins al 13,25% anual, el nivell més alt dels últims sis anys. La seva decisió arriba després de l'alça de tipus, en 75 punts bàsics, de la Fed comunicat també ahir. Brasil, com la resta de països, busca controlar la inflació, que se situa a l'11,73%, sobre el doble de la meta establerta pel Banc Central del Brasil per a aquest any.

La majoria dels economistes esperaven una pujada en aquesta proporció. L'organisme ha anticipat un augment d'igual o menor magnitud a la propera reunió.

"Per a la propera reunió, el Comitè preveu un nou ajust, d'igual o menor magnitud", van dir els responsables del banc central. "El Comitè destaca que la creixent incertesa de l'escenari actual, sumada a l'etapa avançada de l'actual cicle de política monetària, i els seus impactes encara per observar, requereixen una cautela addicional als accionistes", van afegir.

La Reserva Federal va pujar aquest dimecres els tipus en 75 punts bàsics i va anticipar alces de 50 o 75 punts bàsics per a properes trobades. A més, avui toca el torn al Banc d'Anglaterra, del qual s'espera que incrementi tipus en 50 punts bàsics després que la Fed fos finalment ahir més agressiva. Així mateix, l'autoritat monetària de Hong Kong ha pujat tipus en 75 punts bàsics. Es tracta del tercer increment aquest any.

Noticias relacionadas

contador