• Els analistes de la firma nord-americana assenyalen les contínues falses esperances d'acord com un dels majors factors de frustració per als inversors en petroli
l-opep-divisee-face-a-l-evolution-du-marche-mondial

Segons l'últim informe sobre energia de Goldman Sachs al qual ha tingut accés Bolsamanía, els analistes de la firma americana destaquen la propera reunió de l'Organització de Països Productors i Exportadors de Petroli (OPEP) com un dels principals catalitzadors del mercat. En analitzar el mercat d'opcions, les dades llancen que els inversors estaven posicionats alcistes al setembre i el cru ha aconseguit romandre estable malgrat la fortalesa del dòlar en les últimes setmanes.

  • 89,01$
  • 1,12%

ELS INVERSORS NO ES DECIDEIXEN

Els analistes de Goldman no veuen cap posicionament clar al mercat en el curt termini. A més, la volatilitat se situa en una zona mitjana pel que fa a l'any anterior, suggerint que els inversors no estan espantats, encara que tampoc alcistes de cara a la reunió de l'OPEP el proper 30 de novembre.

Els analistes de la firma nord-americana assenyalen les contínues falses esperances d'acord com un dels majors factors de frustració per als inversors en petroli. L'equip d'estratègia de Goldman està posicionat alcista de cara a la reunió de l'OPEP, ja que esperen que l'oferta i la demanda estiguin més equilibrades en 2017.

No obstant això, donats els moviments de les últimes setmanes en altres mercats: accions a l'alça i bons i or a la baixa, avisen sobre un "potencial elevat" de moderació en el sentiment de creixement que podria pesar al sector de l'energia.

Els analistes de Goldman veuen la inversió en 'straddles' del fons cotitzat (ETF) d'energia XLE amb venciment al 2 de desembre com una opció atractiva de cara a la propera reunió de l'OPEP, sempre que el preu del 'espot' se situï entorn del 3,6%. El XLE ha cotitzat en una mitjana del 4,7% durant les setmanes corresponents a les últimes 24 reunions de l'OPEP.

EL PETROLI SEGUEIX ESTANCAT

La propera reunió de productors de petroli serà clau per determinar l'esdevenir del preu del cru en els propers mesos

La propera reunió de productors de petroli serà clau per determinar l'esdevenir del preu del cru en els propers mesos. Aquesta frase s'ha repetit en nombroses ocasions durant els dos últims anys, sense que aquestes reunions tinguessin un efecte final per al preu del cru. El barril Brent segueix cotitzant a la franja dels 45-50, dòlars entorn de la qual porta movent-se durant els últims mesos, a l'espera d'un acord definitiu per congelar la producció.

Mentre la major part dels països externs a l'OPEP ja ha declarat el seu posicionament a favor de congelar la producció, dins de l'organització encara hi ha productors que es mostren reticents a això. Un dels més destacats és Iran que vol tornar a produir en els nivells previs a la sanció dels EUA, encara que això podria ser respectat finalment en l'acord.

Entretant, els productors segueixen a l'espera per a una solució per a la sobreproducció de petroli, encara que no tots semblen igual d'interessats en què les negociacions arribin a bon port, ja que suposaran una pèrdua de quota de mercat. És el cas d'Aràbia Saudita, que s'està quedant amb un dels majors trossos de pastís de les últimes dècades, mentre que uns altres com l'Iraq han aconseguit elevar considerablement el seu mercat. En el cas dels iraquians, ja s'han alçat com a segons productors de l'OPEP.

contador