la-bundesbank-baisse-ses-previsions-de-croissance

Bundesbank ha refredat les expectatives de possibles estímuls a Alemanya en dir ara que no veu la necessitat d'adoptar cap mesura, almenys de moment. I això que fa uns dies el banc central alemany confirmava que el país està a punt de caure en la recessió.

Tal com expliquen des de Bundesbank, l'entitat no veu la necessitat d'emprendre estímuls fiscals en aquest moment. Així ho ha avançat Bloomberg que cita fonts de la institució, que remarquen que tot i que és prudent que el ministre de Finances, Olaf Scholz, prepari mesures que podrien implementar-se si les perspectives econòmiques d'Alemanya empitjoren, el banc central defensa que actualment no es requereixen suports addicionals.

Ni tan sols davant les constants amenaces de recessió. Els economistes de Bundesbank preveuen que el PIB alemany caigui un 0,1% durant el tercer trimestre, el mateix ritme de contracció que durant els tres mesos anteriors. Això suposaria, de fet, una recessió tècnica, que és el que passa quan una economia registra dos trimestres consecutius de contracció.

Les crides perquè el govern d'Angela Merkel doni un impuls fiscal a la malmesa economia són cada vegada més grans. Aquest dijous es van conèixer les dades del PMI, que van mostrar que la indústria manufacturera del país segueix contraient i que les comandes a fàbrica no deixen de caure, una situació com menys delicada, tenint en compte el gran pes de la indústria en el Producte Interior Brut alemany.

SEGUIR AMB EL 'ZERO NEGRE'

Ni tan sols el fet que la rendibilitat del deute a llarg termini estigui en negatiu ha fet el banc central abandonar la seva postura. Creu que, per ara, Alemanya ha de mantenir la seva política d'equilibri pressupostari, coneguda com a 'zero negre', i es mostra reticent a passar a l'acció. Els experts de Bundesbank descriuen l'estat de l'economia alemanya com d'estancament prolongat, amb l'exercici de l'any passat esbiaixat per una sèrie de factors temporals. Per això, no creuen que hi hagi risc d'una recessió més profunda i consideren que el millor és mantenir les mesures i esperar.

Al seu informe de dilluns, en què confirmava les seves males previsions sobre el PIB per al tercer trimestre, Bundesbank destacava també la dificultat per predir el curs futur de l'economia. "Tal com estan les coses actualment, no està clar si les exportacions i, per extensió, la indústria recuperaran la seva posició abans que l'economia nacional es vegi més greument afectada", ha assenyalat el banc central.

Noticias relacionadas

contador