3757745857 ea6cb98cf8 o
Pixabay

Les dades macroeconòmiques segueixen amenaçant Alemanya amb la contracció. L'índex PMI d'agost mostra que la seva economia continua mostrant un rendiment inferior. La major incertesa, la debilitat en la indústria de l'automòbil i tensions geopolítiques estan darrere de la disminució de la confiança empresarial.

L'índex PMI de producció, elaborat per la consultora Markit, es va situar l'agost en 51,4, lleugerament per sobre de 50,9 de juliol, però encara a nivells més febles dels últims sis anys. Per la seva banda, el PMI de fabricació va ser de 43,6 en comparació amb 43,2 del mes anterior.

Així, el creixement de l'activitat empresarial del sector serveis es va veure novament contrarestat per una marcada caiguda en la producció de béns, mentre que la creació general de llocs de treball va caure a un mínim de cinc anys. Les noves comandes totals es van enfonsar més profundament i les expectatives de les empreses cap a la producció futura es van tornar negatives per primera vegada des de finals de 2014.

"Les dades no han canviat prou com per dissipar l'amenaça d'una altra lleugera contracció del PIB durant el tercer trimestre"

La demanda externa es va mantenir particularment feble. La preocupació per la demanda va ser un de diversos factors, juntament amb una major incertesa, la debilitat a la indústria automotriu i les tensions geopolítiques, darrere d'una disminució de la confiança empresarial l'agost. Per primera vegada en gairebé cinc anys, el nombre d'empreses que esperaven que la producció caigués durant els propers 12 mesos va superar a les que pronosticaven un augment, amb el sentiment més negatiu en general des de novembre de 2012.

Quant a l'ocupació, la manca generalitzada de pressió sobre la capacitat de contribuir a una major suavització del seu creixement, que es va reduir a un ritme modest que va ser el més feble des d'agost de 2014. L'últim augment en el nombre de treballadors del sector serveis va ser sòlid, però el menys marcat des de gener, mentre que la taxa de disminució de l'ocupació manufacturer es va accelerar al més ràpid des de juliol de 2012.

Des de Markit assenyalen que "Alemanya segueix sent una economia de dues velocitats, amb un creixement continu de serveis per compensar la debilitat sostinguda en la fabricació. Tot i que ha millorat lleugerament, les dades de producció de l'enquesta no han canviat prou com per dissipar l'amenaça d'una altra lleugera contracció del PIB durant el tercer trimestre, especialment a causa del deteriorament dels indicadors prospectius".

Noticias relacionadas

contador