bund bonos portada

Alemanya ha venut aquest dimecres, per primera vegada, bons a 30 anys amb un rendiment negatiu, cosa que suposa una fita per al mercat de renda fixa. L'emissor de referència de la zona euro va vendre només 824 milions d'euros dels nous bons a llarg termini contra un objectiu de 2.000 milions, amb un rendiment del -0,11% i amb el Bundesbank retenint gairebé dos terços del deute en oferta. A principis d'aquesta setmana, el cupó del bo es va situar al 0%.

"Tècnicament és una subhasta fallida", afirmen des de Danske Bank a Bloomberg, que explica que tota la corba de rendiment d'Alemanya està ara per sota de zero, el primer mercat important que exhibeix aquest tret. Això és un reflex de la caiguda en les expectatives de creixement durant els propers anys, mentre que es pronostica que el Banc Central Europeu (BCE) introduirà noves mesures d'estímul monetari al proper mes, quan tot apunta que reduirà els tipus d'interès.

Per a alguns analistes, "tècnicament és una subhasta fallida"

"Va ser una prova decisiva de com està de disposat el mercat" i "hi va haver una falta de compromís, de voluntat, que és significativa", encara que "és probable que les opinions canviïn en el futur", consideren en Rabobank. "Mostra que el mercat encara està preocupat pel context macro", diuen en Commerzbank.

Per sota del 0%, els inversors essencialment estan pagant als governs per mantenir el seu deute, una mesura que pot ser rendible si els inversors estan disposats a pagar més per mantenir el deute del govern, expliquen en Reuters. Durant l'últim any, els bons alemanys a 30 anys han tornat més del 30%, en comparació amb els retorns de gairebé el 10% en el 'bund' a 10 anys.

El Tresor alemany ja havia realitzat subhastes de deute amb cupó zero fins a un termini de venciment màxim de deu anys.

Noticias relacionadas

contador