• Les declaracions arriben un dia després de conèixer el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal
screenshot 12 01 2017 13 05 37

La Reserva Federal (Fed) nord-americana preveu apujar els tipus tres vegades al llarg d'aquest any. Aquesta és el 'full de ruta' oficial mentre que la majoria d'experts aposta perquè el primer alça en el preu del diner es veurà durant la reunió de març. No obstant això, al mercat s'especula que la Fed podria pujar els tipus més ràpid i més vegades d'aquestes tres planejades al llarg de 2018 davant l'enfortiment econòmic i la pujada de la inflació.

James Bullard, president de la Fed de St. Louis, ha advertit que els banquers centrals han de tenir cura de no augmentar els tipus d'interès massa ràpid aquest any, perquè això podria tenir un efecte restrictiu sobre l'economia.

Bullard ha fet aquestes declaracions a l'espai 'Squawk Box' de CNBC, en què ha participat un dia després de publicar-se les actes corresponents a la reunió de la Fed de gener. A les actes, els banquers centrals s’hi mostren optimistes sobre l'economia i la inflació, que avança cap a l'objectiu del 2% fixat per la Fed.

Les actes de l'última reunió de la Reserva Federal passaran a la història per aquest comentari: "Una majoria de partícips van indicar que una previsió més sòlida per al creixement econòmic augmenta la probabilitat que sigui apropiada una política monetària gradual més ferma". El banc central s'ha mostrat clarament més 'falcó' i menys 'colom' i això va motivar, de fet, les caigudes d'aquest dimecres en els índexs a l'altra banda de l'Atlàntic.

El mercat ha estat considerablement nerviós, especialment durant els primers compassos d'aquest mes de febrer, a causa de l’increment de la inflació i de les conseqüències que això pot tenir sobre la política monetària. Preocupa també el rumb que prendrà Jerome Powell, nou president de la Fed, i el biaix dels nous membres del banc central que s'aniran nomenant aquest any, començant pel vicepresident.

Noticias relacionadas

contador