michel-barnier-commissaire-europeen

El negociador en cap de la Unió Europea, Michel Barnier, ha matisat aquest dijous les declaracions de la nit de dimecres que es van interpretar pel mercat com que Brussel·les està acostant postures amb Londres per evitar un Brexit dur. Si ahir va manifestar que la UE estava preparada per oferir un acord de soci al Regne Unit, però no "un mercat únic a la carta", avui ha tornat a advertir sobre un divorci sense acord.

En declaracions a l'emissora de ràdio alemanya Deutschlandfunk, Barnier ha insistit que el país s'ha de preparar per aquest escenari, fins i tot si el seu objectiu segueix sent una sortida ordenada. Segons recull Reuters, per a Brussel·les el tema de la frontera irlandesa amb Irlanda del Nord és "el punt més sensible" de les negociacions. Encara Barnier ha declarat sobre la possibilitat de trobar una solució al problema que: "Crec que és possible".

Davant d'aquesta volta a l'escenari d'una sortida de Regne Unit del bloc comunitari sense pacte, el ral·li que la lliura va protagonitzar davant les paraules d'ahir del comissari europeu "corre perill", apunten analistes de London Capital Group. La divisa britànica va saltar per sobre dels 1,30 dòlars, fins a màxims de tres setmanes i va rubricar el seu major guany durant una jornada dels últims set mesos.

Les paraules de Barnier que podrien ser interpretades en qualsevol dels dos sentits, bo o dolent, "es van percebre molt bé als mercats, que estaven bastant nerviosos amb la possibilitat d'un Brexit dur", explica Ramon Morell, d'Experiencia Trading.

Aquesta mateixa setmana, Londres i Brussel·les van acordar ampliar fins a novembre el termini per tancar les converses sobre quin tipus de relació mantindrà el Regne Unit amb els seus exsocis, cosa que ha donat al mercat raons per pensar que el Brexit serà suau.

Noticias relacionadas

contador