Notícies de economia

pensiones portada muñecos

Bonificacions del 5%: guerra pels plans de pensions abans de la retallada del Govern

Amb l'arrencada de l'últim trimestre de l'any, les entitats s'animen a llançar ja les seves tradicionals campanyes de plans de pensions. En aquest cas, la guerra per atreure al client arriba amb regals i amb bonificacions de fins a un 5%. Una xifra d'especial rellevància en aquesta ocasió, ja que aquests últims dies el Govern ha deixat entreveure els seus plans per a retallar els beneficis fiscals d'aquests productes.

ep monedas y billetes de euro

Guerra per l'efectiu: aconseguirà la Xina que només hi hagi iuans i euros digitals?

La introducció de les Central Banks Digital Currencies (CBDC), les monedes digitals desenvolupades pels bancs centrals, genera dubtes seriosos sobre la continuïtat dels diners en metàl·lic, més quan l'objectiu del Banc Popular de la Xina és que el renminbi criptogràfic acabi per reemplaçar el paper moneda tradicional. El supervisor xinès ha accelerat aquesta setmana els seus treballs sobre el iuan virtual amb una prova pilot a Shenzhen, on s'han distribuït 10 milions de e-iuans (1,5 milions de dòlars), i posa pressió sobre la resta de bancs centrals, especialment l'europeu, per a avançar amb les seves pròpies CBDCs. Però els objectius de totes dues entitats es troben a les antípodes quant a la prevalença de l'efectiu es refereix.

ep sede del centro de investigaciones sociologicas cis

El coronavirus i la crisi econòmica preocupen més els espanyols que l'atur

La crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus s'ha col·locat a l'octubre com el primer problema nacional seguida del coronavirus, amb una presència del 39,6% i el 38,3% als qüestionaris, respectivament, i desplaçant l'atur a la tercera plaça de la llista que mensualment elabora el Centre de Recerques Sociològiques (CIS).