ep la presidenta del banco central europeo bce christine lagarde
BCE

El Banc Central Europeu (BCE) advoca per mantenir la calma. Malgrat la forta crisi econòmica que s'acosta al 'Vell Continent' causada per la pandèmia de Covid-19, els funcionaris de l'organisme comunitari consideren que existeixen "raons de pes" per no aplicar nous estímuls econòmics a la pròxima reunió que se celebrarà el dijous 29 d'octubre.

De moment, existeix poc interès perquè el BCE expandeixi la compra de bons, segons assenyalen persones pròximes a la deliberació citades per 'Bloomberg'. Les mateixes fonts apunten que el més probable és que es prengui aquesta decisió al desembre, quan ja és coneguin les noves previsions de creixement i inflació de l'eurozona. A més, per a llavors, ja s'haurà dissipat la incertesa sobre el paquet d'estímul fiscal i el Brexit.

Els previsions que consideren els economistes contemplen que l'organisme liderat per Christine Lagarde augmenti el seu programa de compres d'emergència abans de cap d'any. Actualment està previst que s'executi fins a mitjan 2021 i, fins a aquest moment, només s'han gastat la meitat dels 1,35 bilions d'euros pactats.

Per tant, no existeixen raons per anar amb presses, tal com va remarcar el vicepresident del BCE, Luis de Guindos. "Tindrem noves projeccions al desembre i re-avaluarem la conveniència i adequació del paquet d'acord amb els noves projeccions", va destacar l'exministre d'Economia i Competitivitat d'Espanya.

Aquesta política compta amb el beneplàcit d'altres banquers centrals, com Francois Villeroy de Galhau, president del Banc de França. "L'actual postura monetària, molt acomodatícia, és apropiada", va considerar la setmana passada. "Tenir les mans fermes no significa tenir-els lligades: tenim les mans lliures per al futur i estarem llestos per a continuar actuant si és necessari", va afegir.

Noticias relacionadas

contador