ep billete de 2 dolares
MERCADO FINANCIERO - Archivo

Punt i final a la correcció de curt termini de la tendència alcista del dòlar, amb nous màxims per al 'bitllet verd' contra l'euro aquest dimecres. La moneda comunitària s'aproxima als 1,15 dòlars, nivells no vistos des de juliol de 2020, a mesura que augmenta la demanda per la divisa dels EUA davant el nerviosisme que l'increment dels preus de l'energia pugui estimular la inflació i la pujada dels tipus d'interès.

El dòlar ha guanyat suport des del mes passat, mentre els inversors es preparen perquè la Reserva Federal dels EUA (Fed) comenci a reduir les compres d'actius aquest any i estableixi les bases per sortir de la configuració del tipus d'interès de l'era de la pandèmia molt abans que els bancs centrals d'Europa i Japó.

Així mateix, la demanda d'aquest dimecres ha vingut de la mà del seu rol d'actiu refugi, "ajudada per l'entrada de nous llargs al mercat després que hàgim recuperat una sèrie de nivells tècnics importants durant les primeres operacions del matí a Àsia", ha assenyalat Michael Brown, analista de mercat sènior de Caxton FX, en declaracions a Reuters.

A més, els rendiments a llarg termini als Estats Units han pujat dimecres i l'índex del dòlar ha pujat un 0,4%, fins als 94,36. Les dades del mercat laboral dels EUA, que es publicaran divendres, es consideren crucials per determinar el to i el calendari de la Reserva Federal, especialment si les xifres impressionen o deceben.

contador