dolares dolares

Pujades per al dòlar aquest dimarts, que abandona els seus mínims de tres setmanes a l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises rivals i tracta d'avançar també contra un euro que presenta tracció cap a la franja dels 1,19 dòlars, mentre els inversors es preparen per a la publicació de la dada d'inflació als EUA.

El dòlar ha retrocedit juntament amb els rendiments nord-americans aquest mes, després d'haver assolit màxims de diversos mesos per les expectatives que l'estímul fiscal massiu, juntament amb la contínua flexibilització monetària, impulsarà un creixement econòmic més ràpid dels Estats Units i una major inflació.

L'índex del dòlar, també conegut com DXY, ha sumat un 0,2% fins als 92,281 durant la sessió asiàtica, allunyant-se del mínim de dijous de 91,995, que va ser el més feble des del 23 de març. L'últim dia de març havia arribat a un màxim de gairebé cinc mesos de 93,439.

En canvi, l'euro i els valors de l'eurozona ho tenen tot de cara per recuperar-se, segons els analistes de BNY Mellon. "Fins i tot amb l'anunci d'Alemanya aquesta setmana d'una nova pròrroga dels seus tancaments i els continus problemes amb la campanya de vacunació de la Unió Europea, és molt difícil tenir en compte notícies addicionals a la baixa", expliquen, de manera que "només serà qüestió de temps que arribin a l'eurozona els mateixos motors que han afavorit les posicions de reflació als EUA, Regne Unit, Austràlia i altres països".

No obstant això, el dòlar també "hauria de trobar estabilitat amb la narrativa dels resultats macroeconòmics dels EUA, que es presentaran amb força en les dades d'aquesta setmana", indiquen els analistes de Westpac. En aquest sentit, "les xifres de les vendes al detall que es publicaran dijous també seran objecte de gran atenció.

Amb tot, els experts apunten als bons per aventurar la direcció del dòlar. "La forma en què els rendiments del Tresor reaccionin a l'oferta d'aquesta setmana i la publicació de dades clau dels Estats Units sens dubte proporcionarà una adreça per al dòlar a curt termini", comenten des de Rabobank. I en aquest sentit, un fort IPC donarà ales al dòlar, conclouen els experts.

Noticias relacionadas

contador