ep euro dolar portada
Europa Press
1,0796$
  • -0,0015$
  • -0,14%

El dòlar està a punt de tancar la seva pitjor setmana d'aquest any davant l'euro i el ien, llastat per la macro que ja no sembla tan encoratjadora als EUA i perquè les "expectatives de recuperació estan menys centrades en la primera potència mundial", segons els experts de MUFG. La moneda europea no ha deixat escapar l'oportunitat brindada per la debilitat del 'bitllet verd' i ha arrencat el segon trimestre amb ganes de pujar i de reprendre la tendència de finals de 2020.

Les xifres d'ocupació dels Estats Units sorprenentment febles, publicades dijous, i la política de relaxació de la Reserva Federal (Fed), han provocat que els inversors retallin les seves apostes. En aquest context, l'euro i el ien s'encaminen cap als seus majors guanys percentuals setmanals de l'any, amb una alça voltant de l'1% cadascuna.

"En resum, el rebot del dòlar durant el primer trimestre ha perdut energia, a l'igual que la venda de bons", apunta Kit Juckes, cap d'estratègia de divises de Societe Generale. La pausa en la pujada del dòlar es produeix després d'un sòlid rebot durant el primer trimestre després de l'any més suau del bitllet verd des de 2017.

No obstant això, després d'una ratxa de dades sòlides als Estats Units, les xifres de dijous van mostrar que les sol·licituds d'atur dels Estats Units van augmentar inesperadament. El president de la Fed, Jerome Powell, també va assenyalar en un fòrum econòmic dijous que el banc central té previst mantenir la política monetària súper fàcil.

"Part de la fortalesa del dòlar nord-americà durant el primer trimestre va ser fruit de les expectatives de creixement, molt més centrades en els EUA i la previsió d'una divergència que havia alimentat els diferencials de rendiment també havia ajudat al dòlar nord-americà", expliquen des de MUFG. No obstant això, recentment s'ha notat un canvi en aquesta tendència, però aquests experts indiquen que "segueix sent qüestionable si aquest gir persistirà, almenys a curt termini".

"Un indicador que il·lustra un possible viratge d'expectatives és el millor comportament dels valors cíclics de l'Euro Stoxx", expliquen. De fet, aquest selectiu, en relació amb l'índex general Euro Stoxx, "ha començat a obtenir millors resultats després d'un període de rendiment inferior". Els valors cíclics van tenir un millor comportament des de maig de l'any passat fins al 25 de febrer, però després van entrar en un període de baixa rendibilitat fins a finals de març. "Els productes cíclics han tornat a obtenir millors resultats i estan fent pujar l'euro/dòlar", conclouen des de MUFG. Si això es manté, és possible que l'euro segueixi pujant enfront de la moneda dels EUA.

Noticias relacionadas

contador