bitcoincb259

El mercat de les criptomonedes busca estabilitat aquest dilluns, després del bany de sang que es va desencadenar en el bitcoin i els actius digitals des de divendres passat, amb una caiguda de més del 15% per a la creació de Satoshi Nakamoto, que acumula una correcció del 50% des del seu màxim històric de novembre de 2021. La moneda criptogràfica per antonomàsia va tocar sòl a nivells de preu dels 34.350 dòlars, el seu pitjor canvi des de finals del mes de juliol passat, des d'on sembla voler estabilitzar-se al voltant del nivell dels 35.000 dòlars, que és l'última barrera abans dels 30.000 dòlars que, en números rodons, és la destinació que nombrosos experts auguren per a unes caigudes que estan lluny d'acabar.

  • 70.311,86$
  • -0,42%

A la resta d'altcoins el panorama és similar, amb la majoria de tokens alternatius al bitcoin en vermell, malgrat que intenten consolidar la recent caiguda que va ser de més del 20% per a alguns dels tokens principals per capitalització de mercat. L'ethereum acumula una caiguda del 25% durant els últims set dies i del 50% des del màxim històric.

L'ether, la unitat de la xarxa Ethereum, va assolir un sòl als 2.330 dòlars, el seu pitjor canvi en sis mesos, però, l'anàlisi tècnica apunta a una figura de “encreuament de mort” entre les principals mitges mòbils, cosa que promou la continuació de la caiguda. Per ara, l'aspecte dels gràfics horaris de 4 hores suggereix una prolongada debilitat per sota dels 2.300 dòlars i més caigudes fins als 2.000 dòlars, on hi ha el suport més important.

Pel que fa al ripple, el dogecoin i el shiba inu, han corregut la mateixa sort, i el valor total del mercat ha caigut al voltant dels 400.000 milions de dòlars, fins als 1,62 bilions, amb algunes crides d'analistes a comprar a les caigudes per embutxacar-se algunes gangues, mentre altres veus avisen que la imminent reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) pot desencadenar més aversió al risc i més caigudes en els valors tecnològics de Wall Street.

La Fed està preocupada per la inflació, perquè la Casa Blanca també ho està. La Fed ho deixarà clar, encara que no es mogui aquest mes”, avisen els experts de Rabobank. Afegeixen aquests experts que, davant els auguris de diverses pujades de tipus aquest any, “no abordaran gens els problemes subjacents de la cadena de subministrament; però, segons sembla en el passat, probablement faran caure gairebé tota la resta. Les criptomonedes i el NASDAQ (-12% des de començament d'any) són només una advertència”.

Pel que fa a la resta de motius per explicar el que ha passat, per una banda es destaca el balanç dels fluxos de les plataformes de compravenda del bitcoin que pot oferir una millor instantània. Entre el 20 de gener i el 21 de gener del 2022, hi va haver un repunt a les entrades de criptodivises, cosa que suggereix que la gent estava venent els seus actius. Tot i això, a continuació se'n van produir sortides.

Després, el saldo dels fluxos d'intercanvi tornava a mostrar lleus entrades. No obstant això, val la pena assenyalar que les sortides recents no es van acostar als nivells vistos al voltant de l'11 de gener de 2022. Això és un senyal que els inversors es mantenen cautelosos.

Dades de Santiment han mostrat prèviament que els inversors van cridar a comprar la caiguda molt abans del punt de preu més baix. Ara, les mètriques semblen suggerir que els inversors es tornen més prudents. Malgrat els nivells de por extrem al mercat, no són gaires els que actuen amb cobdícia en espera de nombrosos desenvolupaments regulatoris que s'estan gestant als EUA i Rússia, tal com assenyalen els analistes de Rabobank.

Noticias relacionadas

contador