ethereum 1024x575

Més caigudes per a les anomenades altcoins, les monedes alternatives al bitcoin, aquest dilluns, que no acaben d'aixecar cap després de la carnisseria desfermada al mercat de criptoactius entre divendres i el cap de setmana. El bitcoin i l'ethereum van patir una caiguda fins a tocar mínims un 50% per sota dels seus rècords de 69.000 i 4.900, respectivament. Però el patiment no s'ha acabat: l'ether, com també es coneix el segon token per capitalització de mercat, cedeix un 2,5%, mentre que el cardano o la solana cauen més del 5%.

La unitat de la xarxa Ethereum va tocar fons als 2.330 dòlars, el seu pitjor canvi en sis mesos, però, l'anàlisi tècnica apunta a una figura de “encreuament de mort” entre les principals mitjanes mòbils, cosa que promou la continuació de la caiguda. Per ara, l'aspecte dels gràfics horaris de 4 hores suggereix una prolongada debilitat per sota dels 2.300 dòlars i més caigudes fins als 2.000 dòlars, on hi ha el suport més important.

Pel que fa al ripple, el dogecoin i el shiba inu, han corregut la mateixa sort, i el valor total del mercat ha caigut al voltant dels 400.000 milions de dòlars, fins als 1,62 bilions, amb algunes crides d'analistes a comprar a les caigudes per embutxacar-se algunes gangues, mentre altres veus avisen que la imminent reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) pot desencadenar més aversió al risc i més caigudes en els valors tecnològics de Wall Street.

La Fed està preocupada per la inflació, perquè la Casa Blanca també ho està. La Fed ho deixarà clar, encara que no es mogui aquest mes”, avisen els experts de Rabobank. Afegeixen aquests experts que, davant els auguris de diverses pujades de tipus aquest any, “no abordaran gens els problemes subjacents de la cadena de subministrament; però, segons sembla en el passat, probablement faran caure gairebé tota la resta. Les criptomonedes i el NASDAQ (-12% des de començament d'any) són només una advertència”.

Noticias relacionadas

contador