ep archivo   valores del ibex 35 en los paneles de la bolsa de madrid a 17 de junio de 2021 en
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

L'IBEX continua amb la seva ratxa de pujades amb una revaloració del 0,64% aquest dijous després de disparar-se ahir un 2,5%, i supera la resistència dels 8.600 punts (8.621 punts). "Atents a un tancament per sobre d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.832 punts", expliquen els experts de Bolsamanía.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Dins el selectiu han destacat les pujades de Fluidra, Indra i les elèctriques. Bankinter, que va guanyar 1.140 milions el primer semestre, també suma posicions. A la banda negativa, gairebé no apareixen valors, encara que els que més han baixat han estat Banc Sabadell i Merlin Propietats.

La gran cita d'aquesta sessió ha estat la reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE). A més, se seguiran publicant resultats empresarials als EUA, amb Twitter i Intel en el focus.

El Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut sense canvis els tipus d'interès de referència per a les seves operacions de refinançament al 0%, mentre que la taxa de facilitat de dipòsit continuarà al -0,50% i la de facilitat de préstec, al 0,25%. No obstant això, i d'acord amb la revisió estratègica presentada fa uns dies, l'organisme presidit per Christine Lagarde ha revisat les seves orientacions sobre els tipus d'interès durant la reunió de Consell de Govern del mes de juliol.

Al comunicat emès aquest dijous, l'entitat ha canviat l'orientació a futur dels canvis en el preu del diner. D'aquesta manera, ha incorporat els canvis realitzats en la seva estratègia monetària i assegura que no apujarà tipus encara que la inflació superi l'objectiu del 2% de forma transitòria.

Així mateix considera que "els progressos realitzats en matèria d'inflació subjacent estan prou avançats com perquè la inflació s'estabilitzi al 2% a mitjà termini". "Això podria implicar un període transitori durant el qual la inflació estigui moderadament per sobre de l'objectiu", ha explicat l'institut emissor.

"El Consell de Govern ha revisat avui les seves orientacions sobre els tipus d'interès. Ho ha fet per subratllar el seu compromís de mantenir una orientació persistentment acomodatícia de la política monetària per arribar al seu objectiu d'inflació", ha afirmat durant la roda de premsa posterior al consell Christine Lagarde, presidenta de BCE.

El Consell de Govern aclareix que aquesta revisió de les seves orientacions busca "subratllar el seu compromís de mantenir una orientació persistentment acomodatícia de la política monetària per arribar al seu objectiu d'inflació".

Pel que fa a la resta d'instruments de política monetària, el BCE no ha realitzat canvis.

Quant a altres aspectes destacats, el Departament de Treball dels EUA ha publicat les dades d'atur per a aquesta setmana. El nombre de peticions ha crescut durant els últims set dies i arriba a les 419.000 sol·licituds, enfront de les 350.000 estimades i de les 368.000 revisades de l'última dada.

Al costat positiu, les sol·licituds contínues s'han reduït en 126.000, situant-se a les 3.240.000, nou mínim enmig de la crisi de la pandèmia pel coronavirus.

D'altra banda, aquí a Espanya, LLYC s'ha estrenat a BME Growth amb una pujada del 50%.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1828 dòlars. El petroli puja un 0,84%, fins als 72,84 dòlars el Brent i als 70,83 dòlars el WTI.

L'or i la plata es recuperen moderadament. El primer se situa als 1.806 dòlars i la segona, als 25,33 dòlars.

El bitcoin avança un 1,76%, fins als 32.298 dòlars, i l'ethereum, un 3,14%, fins als 2.009 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,247%.

Noticias relacionadas

contador