bandera eeuu

Les peticions setmanals d'atur dels EUA han pujat a la setmana del 17 de juliol fins a les 419.000, respecte a les 350.000 anteriors i les 360.000 (aproximadament) anticipades pel consens d'experts.

Aquesta dada no ha trigat a desinflar les borses nord-americanes, que volen tancar aquest dijous la seva tercera sessió consecutiva en verd.

La xifra de peticions d'atur totals al país ha estat la més alta des del passat 15 de maig, i arriba especialment en un moment d'incertesa davant la imminent retirada d'ajudes i estímuls fiscals al país.

Al costat positiu, les peticions totals han declinat en 126.000, fins a les 3.240.000, nous mínims pandèmics, segons ha informat aquest dijous el Departament d'Ocupació dels EUA. En aquest sentit, el màxim va ser aconseguit el 14 de març passat de 2020, amb 22 milions de peticions totals coincidint amb la declaració oficial de la pandèmia per part dels governs.

"Les xifres segueixen patint dificultats d'ajust estacional causades pels canvis al calendari i l'abast de les parades anuals dels fabricants d'automòbils d'un any a un altre", assenyalen des de Pantheon Macroeconomics intentant relaxar el mercat.

Així mateix, afegeixen que "la previsió del consens sempre ha semblat massa baixa per a aquest dijous, tot i que l'augment ha estat materialment més gran del que esperàvem, però ens mantenim la nostra opinió que la tendència continua sent a la baixa, tot i que el ritme de descens ha disminuït considerablement respecte al frenètic ritme de principis d'any".

Noticias relacionadas

contador