ep vista general del palacio de la bolsa a 3 de mayo de 2022 en madrid espana el ibex 35 ha subido
Eduardo Parra - Europa Press

Tancament baixista per a l'IBEX 35 aquest dijous (-0,69%, 8.233 punts), que ha estès les retallades contingudes de les tres jornades prèvies, en una sessió marcada per la festivitat de la Immaculada Concepció. Dins del selectiu, els pitjors títols han estat Acciona, Grifols i Acciona Energía, mentre que també han destacat els descensos de Telefónica, Enagás i Inditex. Al costat positiu, ArcelorMittal i PharmaMar han estat els millors.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Els inversors miren ja la setmana que ve i cap a les reunions de tipus de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE). Aquest és l'altre gran motiu pel qual no hi ha excessiu moviment a Europa (DAX: -0,4%; CAC: -0,16%; FTSE MIB: -0,5%). Fins que Jerome Powell i Christine Lagarde no es pronunciïn, no decidiran quin camí prendre.

Precisament, avui ha parlat la presidenta del BCE, Christine Lagarde, en aquest cas, sobre l'estabilitat financera. L'agenda també inclou el PIB del Japó del tercer trimestre, que ha registrat una caiguda interanual del 0,8% i del -0,2% intertrimestral, millor del previst. A més, les peticions setmanals d'atur als Estats Units han repuntat lleugerament fins a 230.000, en línia amb allò previst.

En altres aspectes destacats de la sessió, els experts de CMC Markets subratllen que la preocupació per la inflació ha portat la rendibilitat dels bons dels Estats Units a 10 anys a mínims de tres mesos. També subratllen aquests analistes que des de dilluns s'estan veient caigudes a les borses per la preocupació davant la debilitat de les dades econòmiques i l'enduriment de les perspectives d'inflació.

"No sembla que els mercats prenguin una direcció significativa en aquests moments, cosa que no és estrany ateses les imminents decisions dels bancs centrals de la setmana que ve", apunta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"Els preus del cru han marcat els nivells més baixos de l'any per les mateixes raons, ja que l'augment dels riscos de recessió pesa més que qualsevol optimisme sobre una reobertura de l'economia xinesa", comenta.

I, parlant de la Xina, el Hang Seng de Hong Kong ho ha fet especialment bé aquest dijous, ja que un mitjà de comunicació local ha informat que la ciutat està considerant la possibilitat de flexibilitzar encara més les mesures Covid, incloent-hi l'aixecament de la seva regla de portar mascareta a l'aire lliure i la relaxació de les proves obligatòries per a les arribades.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0557 dòlars (+0,5%). El petroli cau i estén la ratxa baixista de curt termini. El Brent se situa als 76,25 dòlars i el WTI, als 71,68 dòlars, nivells no vists des de principis d'any, pel temor d'una recessió.

L'or puja lleugerament (1.799 dòlars) i la plata repunta un 1% (23,23 dòlars).

El bitcoin cotitza als 16.929 dòlars i l'ethereum, als 1.250 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,466%.

Noticias relacionadas

contador