dl trackwise designs aim printed circuit board computer chip technology specialist logo
Sharecast graphic / Josh White

El govern dels Països Baixos s'estaria plantejant aplicar noves restriccions a l'exportació de xips avançats a la Xina, alineant-se amb les regles imposades als Estats Units. Les noves restriccions es podrien aprovar en 1 mes.

  • 565,90€
  • -1,39%
  • 892,20€
  • -0,34%

La mesura dels Països Baixos és important perquè és un dels principals fabricants de les eines més avançades per fabricar semiconductors de darrera generació.

En aquest sentit, les empreses ASML i ASM International (ASMI), totes dues amb seu als Països Baixos, són dos dels fabricants més grans d'aquest tipus de maquinària. Per tant, si apliquen restriccions a la Xina, la política dels Estats Units de limitar l'accés al gegant asiàtic a la tecnologia més avançada es veuria molt recolzada.

ASML és el proveïdor més gran del món de sistemes de fotolitografia per a la indústria dels semiconductors, mentre ASMI està especialitzada en el processament d'oblees de semiconductors per a la fabricació de xips.

"Notícia negativa, en part esperada. Els Estats Units estaven posant molta pressió a la resta de països per frenar l'exportació de xips avançats a la Xina. L'impacte dependrà de l'amplitud de les restriccions, ja que la Xina representa el 19% de les vendes", afirmen des de Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador