ep vista general del palacio de la bolsa a 7 de noviembre de 2021 en madrid espana el ibex 35 ha
Alberto Ortega - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat un 0,53%, fins als 8.816,90 punts, i cotitza cada cop més a prop de la resistència de 8.840 punts, on se situa el buit baixista dibuixat pel selectiu espanyol quan es va descobrir la variant òmicron de la Covid, que s'està estenent com un tsunami per tot el món.

  • 10.646,20
  • -1,10%

Dins del selectiu, han destacat les caigudes en Fluidra, Ferrovial (després d'una retallada de Barclays), Grifols, PharmaMar i Rovi. Al costat positiu, Acerinox, Amadeus i IAG han estat els valors més alcistes.

Al Mercat Continu, eDreams s'ha enfonsat un 12%, fins als 8,15 euros, després de completar la seva ampliació de capital, amb què ha obtingut 75 milions. El tipus d‟emissió de les noves accions s‟ha fixat en 8,50 euros.

En altres notícies destacades s'ha parlat del possible interès de Santander per comprar el negoci de Citigroup a Mèxic. Tot i això, els analistes anticipen que el banc càntabre es veuria obligat a emprendre una ampliació de capital si vol dur a terme aquesta operació.

A Europa, han destacat les caigudes del CAC 40 francès, a causa del comportament negatiu dels valors associats al consum de luxe, com Kering, LVMH, L'Oréal i Hermes.

Per la seva banda, Wall Street cotitza amb signe mixt, amb pressió a la baixa per al Nasdaq, després d'haver descomptat dimecres l'IPC del desembre als EUA, que va pujar fins al 7%, màxims des del 1982. I aquest dijous s'han publicat més dades sobre la inflació a l'altra banda de l'Atlàntic.

L'índex de preus de producció del mes de desembre ha marcat màxims de tota la sèrie històrica i s'ha situat al 9,7% en taxa interanual. L'IPP subjacent ha repuntat fins al 8,3%, per sobre del 8% anticipat.

A més, les sol·licituds setmanals de subsidi de desocupació, que els inversors segueixen amb atenció atesa la mala dada d'ocupació de l'informe publicat divendres passat, han pujat més del previst, fins a les 230.000 des de 207.000; i per sobre de les 200.000 esperades.

NO SE SEPARA DE LA MITJANA DE 200 SESSIONS

L'IBEX s'ha mantingut molt tranquil, i s'ha enganxat a la mitjana de 200 sessions, durant les últimes sessions, amb escasses correccions, fet que porta els analistes de Bolsamanía a ser positius per a les properes jornades.

"La superació dels 8.834 punts seria un molt bon senyal que ens convidaria a pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 9.000 punts. No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 8.600 punts", indiquen.

"EL PETROLI TORNA A ESTAR PELS NÚVOLS"

El petroli també està sent protagonista, amb el preu del Brent a prop dels 85 dòlars (+0,2%) i el WTI a prop dels 83 dòlars (+0,1%).

"El preu del cru torna a estar pels núvols i això és a causa principalment del fet que l'equació de l'oferta i la demanda torna a estar desajustada. Els operadors no consideren que òmicron sigui una amenaça per a l'economia mundial", assenyala Naeem Aslam, director d'anàlisi de la companyia britànica AvaTrade. "És probable que, una vegada assolit el climax (respecte a òmicron), que està força a prop, els operadors i inversors no prestaran una atenció significativa a cap altra variant de Covid", afirma Aslam.

"En termes senzills, la demanda de petroli torna a estar al punt de mira, i els operadors creuen que és probable que l'escassetat d'oferta sigui un problema. Això significa que és probable que el preu del petroli WTI segueixi pujant d'aquí a endavant, i que vegem una xifra de 100 dòlars per barril per al petroli Brent abans del que es preveu actualment", conclou Aslam sobre això.

I ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1471 dòlars (+0,25%). L'or i la plata cauen de manera moderada, fins als 1.818 dòlars i 23,19 dòlars, respectivament.

El bitcoin puja un 0,6%, fins als 44.080 dòlars, i l'ethereum cotitza pla, als 3.379 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,738% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys cau fins a 0,598%.

Noticias relacionadas

contador