ep la presidenta de banco santander ana botin interviene en el acto de entrega del xviii premio
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

Banco Santander necessitaria fer una ampliació de capital per comprar el negoci de Citigroup a Mèxic, segons estimen els analistes, després que el banc nord-americà hagi penjat el cartell d''en venda' a la seva divisió asteca, Citi Banamex.

  • 4,85€
  • 2,16%

Els analistes de Renta 4, que aconsellen sobreponderar Santander, amb una valoració de 3,99 euros per acció, comenten que "l'operació podria encaixar i permetria a Santander doblar la seva quota de mercat i millorar el RoTE, en adquirir un negoci que compta amb un ROT del 20%, enfront del 13,6% de Santander”.

"És possible que les possibilitats que l'operació es realitzi no siguin elevades, però tenint en compte les valoracions que el mercat maneja i que Santander no compta amb excés de capital per sobre del 12%, de fer aquesta compra portaria associada una ampliació de capital", afegeixen aquests experts.

"Fins que hi hagi més visibilitat, no descartem que la cotització registri un pitjor comportament relatiu davant de la resta del sector i del mercat a curt termini", conclouen.

Des de Bankinter, empresa que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 4,10 euros per acció, assenyalen que "Citi aspira a recuperar la inversió realitzada en Banamex l'any 2001, que puja a 12.500 milions de dòlars (10.965 milions d'euros). La probabilitat que Santander adquireixi Banamex és reduïda, almenys amb aquest nivell de preus”.

Segons aquests experts, "en cas de seguir endavant, seria una operació d'envergadura que probablement comportaria una ampliació de capital per finançar una adquisició que incrementaria el perfil de risc de Santander".

A parer seu, "l'operació tindria sentit estratègic, però encara és aviat per determinar l'encaix financer (múltiples d'adquisició, sinèrgies de costos, finançament de l'operació)".

Citi Banamex és la tercera entitat del país, amb una quota de mercat del 10%, darrere de Bancomer (BBVA) i Santander Mèxic. El problema per a l'entitat presidida per Ana Botín és que hi ha diversos interessats en aquest actiu, com el Grup Financer Inbursa, propietat del magnat Carlos Slim, l'entitat local Banorte, el brasiler Itaú i el canadenc Scotiabank.

Per tant, la possibilitat d'obtenir un preu avantatjós és més reduïda, a causa de l'interès d'aquests grans grups per augmentar-ne la presència en un mercat amb un potencial de creixement ampli.

Santander Mèxic és la segona entitat del país i va generar un benefici net de 602 milions d'euros durant els nou primers mesos del 2021, xifra que va suposar un 10,3% del benefici total del grup, amb una rendibilitat/RoTE del 13,2%, enfront del 12,6% del grup.

Noticias relacionadas

contador