ep archivo   el consejero delegado de edreams odigeo dana dunne
EUROPA PRESS - Archivo

eDreams Odigeo ha completat "amb èxit" la seva ampliació de capital social i ha obtingut 75 milions d'euros per accelerar el despalanquejament i reforçar "encara més" la seva estratègia de creixement, segons ha informat la companyia aquest dimecres a la nit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 6,12€
  • -1,45%

El tipus d'emissió (nominal més prima d'emissió) de les noves accions s'ha fixat en 8,50 euros per acció, xifra que reflecteix un descompte d'un 9,1% sobre l'últim preu de tancament de dimecres. eDreams es deixa ara a la borsa un 8,6%.

L'ampliació de capital suposa l'emissió de 8.823.529 accions ordinàries de la societat, de 0,10 euros de valor nominal cadascuna, que pertanyen a la mateixa classe i sèrie que les accions existents actualment en circulació.

Les noves accions representen aproximadament un 7,43% del capital social de l'eDreams abans de l'ampliació de capital i, aproximadament, un 6,91% del seu capital social amb posterioritat.

"Aquest capital addicional permetrà a eDreams ODIGEO reforçar encara més els seus recursos propis per donar suport encara més als seus plans d'expansió estratègica. El negoci ha aconseguit un creixement significatiu al llarg dels darrers trimestres, aconseguint que les seves operacions superin constantment les de la resta de la indústria i expandint fermament la quota de mercat", ha destacat l'empresa en una nota.

Fins a 50 milions d'euros dels ingressos nets obtinguts de l'ampliació de capital es destinaran a reduir l'endeutament de llarg termini (els bons sènior garantits existents per valor de 425 milions d'euros, cupó del 5,50% i venciment el 2023) així com per assumir les despeses per interessos de la companyia. El saldo restant del capital obtingut es dedicarà a necessitats corporatives genèriques, incloent-hi l'acceleració del creixement i el desenvolupament de la plataforma de subscripció Prime. A més, la companyia espera que l'ampliació de capital contribueixi a "diversificar la seva base d'accionistes institucionals en augmentar el capital flotant, cosa que redunda en un augment de la liquiditat i negociació de les accions ordinàries cotitzades".

Noticias relacionadas

contador