ep archivo   planta fotovoltaica de acciona
ACCIONA - Archivo

Bank of America ha actualitzat al seu darrer informe sobre el sector energètic europeu, les notes i la seva visió sobre algunes de les companyies espanyoles. Destaca la rebaixa d'Acciona, fins a neutral, i la pujada del preu objectiu de Solaria, de 18 a 20 euros.

  • 107,20€
  • -1,20%
  • 19,53€
  • -2,45%
  • 13,68€
  • 1,41%
  • 17,42€
  • -0,74%
  • 11,34€
  • 0,40%
  • 22,96€
  • 0,26%
  • 15,94€
  • 1,21%
  • 9,66€
  • -3,64%

ACCIONA I ACCIONA ENERGIA

Sobre la primera, els experts de l'entitat creuen que s'ha reduït "substancialment" el descompte del conglomerat. "Com a conseqüència, ara veiem menys perspectives de cristal·lització de valor a través de vendes de participacions en filials, i opinem que les accions estan força valorades", diuen. Per això, mantenen el preu objectiu de 180 euros.

Sobre la filial, Acciona Energía, sostenen que es manté "gairebé sense canvis". Argumenten que la major part del seu creixement potencial ja ha estat descomptat i esperen que els seus beneficis el 2022 siguin elevats pels elevats preus del 'pool' a Espanya. "No obstant, creiem que això és probablement un guany inesperat i veiem que els preus de l'energia es normalitzin progressivament el 2023 i després".

De fet, veuen com una possibilitat la venda d'una participació d'Acciona a Acciona Energía al llarg del 2022. "Tot i així, amb les accions tot just un 10% per sobre de l'OPV (26,7 euros) i un menor descompte de la matriu, creiem que la direcció pot considerar esperar una millor oportunitat de cristal·lització del valor”, argumenten.

SOLARIA

Sobre Solaria, des de Bank of America mantenen la seva qualificació a neutral encara que eleven el preu objectiu de 18 a 20 euros. "Ara suposem que els nous actius operen com a comercialitzadors durant 12-18 mesos abans de passar a un PPA, cosa que permet a l'empresa capturar els elevats preus de l'energia que es donen actualment a la part davantera de la corba", diuen aquests experts a l'informe.

Entre els seus riscos a l'alça, destaquen un nombre més gran de PPA solars fotovoltaics i preus capturats (comercials) de l'energia solar fotovoltaica i dels preus capturats (comercialitzats), canvis en la regulació components solars, un estímul fiscal verd addicional, un desplegament de capex més ràpid del previst, i més marges de creació de valor. Al costat contrari, veuen com a riscos a la baixa uns menors ingressos per MWh, una regulació més dura, retards en la construcció, inflació en els preus dels components solars, menor suport polític a la de la descarbonització i les energies renovables, un menor volum de projectes assegurats, condicions de finançament més dures i menors marges de creació de valor.

IBERDROLA

Pel que fa a la resta de companyies, a Iberdrola li mantenen la qualificació de compra i augmenten el preu objectiu de 13,10 euros a 13,65 euros. "Veiem un potencial de revisió de beneficis positiu infravalorat per l'augment dels preus de l'energia i el canvi de divises", sentencien.

Creuen que la companyia és la millor posicionada per capejar els riscos del sector, incloent-hi la ruptura de cobertures i la intervenció governamental. "Iberdrola segueix infravalorada segons els estàndards històrics", afirmen.

NATURGY

A Naturgy també li mantenen la qualificació, en el seu cas en neutral, i pugen el preu objectiu de 27 euros a 28,30 euros. Entre els riscos a la baixa, destaquen forts moviments en els preus de les primeres matèries, especialment en GNL/gas, que podrien suposar un risc per als marges de l'empresa, els canvis polítics i normatius de la demanda i l'oferta de gas/ GNL, la volatilitat dels factors de càrrega hidràulica i eòlica i els preus de l'electricitat, els riscos d'execució dels projectes de generació/eòlica als projectes de generació eòlica en desenvolupament, el flux de notícies sobre la rotació d'actius i/ o les possibles adquisicions, a més de la volatilitat dels tipus de canvi. Els riscos a l'alça, en canvi, són l'apreciació de les divises llatinoamericanes, l'augment dels preus mundials del GNL i l'augment del cost de l'electricitat a Espanya.

ENDESA

En el cas d'Endesa, mantenen la qualificació de neutral i rebaixen mínimament el preu objectiu de 24,60 euros a 24,40 euros. "Eliminem el nostre descompte per risc regulador espanyol, en línia amb Iberdrola, però afegim un descompte per risc de cobertura (+0,4 a la beta de la renda variable) atesa la recent volatilitat de les matèries primeres i l'elevat pes de la generació i subministrament al mix de negoci", sostenen.

RED ELÉCTRICA I ENAGÀS

Pel que fa a Red Eléctrica i Enagás, es mantenen en sota rendiment i amb un preu objectiu que puja lleugerament en tots dos casos, des dels 15,20 euros als 17,40 euros en el cas de la primera, i des dels 13 ,90 euros fins als 15,20 euros en el cas de la segona.

Noticias relacionadas

contador