ep archivo   fachada de la sede de la multinacional espanola telefonica
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Tancament alcista per a l'IBEX 35 (+0,94%, 7.942,70 punts) durant la jornada d'aquest divendres, fet que ha portat el selectiu a augmentar el guany setmanal al 0,33%. La resta de borses europees, per la seva banda, han registrat forts guanys. Avui, l'atenció s'ha centrat en els resultats empresarials i les dades sobre el mercat laboral als EUA. Rovi s'ha enfonsat després de publicar comptes (ha anticipat menys ingressos el 2023), mentre que Telefónica ha pujat a la borsa després de guanyar 1.486 milions fins al setembre i superar estimacions amb les seves xifres trimestrals. Les acereries (ArcelorMittal i Acerinox), Inditex, Fluidra i Santander també han liderat el selectiu.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Després del tancament baixista de dijous a Europa i Wall Street, les borses de la Xina i Hong Kong han registrat forts guanys després que s'hagi publicat que els reguladors nord-americans han acabat la revisió sobre les companyies xineses més ràpid del previst. A més, continua l'especulació sobre una possible relaxació de les mesures contra la Covid-19 per part del govern xinès, cosa que en qualsevol cas no ha estat confirmada.

A l'actualitat de la jornada, després de la decepció del mercat pel to agressiu de la Reserva Federal (Fed) sobre la seva política monetària, els inversors centren la seva atenció en l'Informe d'Ocupació d'octubre, que mostra que el mercat laboral segueix fort i sòlid, amb 261.000 llocs de treball més, superant la previsió de 200.000.

A més a més, els salaris van repuntar a un ritme mensual del 0,4%, per sobre del 0,3% esperat. La taxa d'atur, per part seva, ha repuntat fins al 3,7% des del 3,5%, per sobre del 3,6% anticipat. Per la seva banda, la taxa de participació al mercat laboral ha baixat lleugerament fins al 62,2% des del 62,3%.

A més, a Espanya s'ha publicat la producció industrial del mes de setembre (modera el creixement al 3,3%); i a Europa coneixerem les dades d‟activitat PMI del sector serveis d‟octubre (a Espanya es va situar en 49,7).

L'altra gran referència del dia són els resultats empresarials, sobretot a Espanya. A més de Telefónica i Rovi, han presentat Amadeus, Prosegur, Prosegur Cash, FCC, Logista... A Europa, destaquen les xifres del banc francès Société Générale (redueix un 77,7% el benefici fins al setembre).

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 3,6% (91,38 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, rebota un 3,08% (97,75 dòlars). L'euro s'aprecia un 1,65% (0,99 dòlars) i l'or puja un 2,6% (1.673 dòlars). Per part seva, el rendiment del bo nord-americà a deu anys repunta al 4,16%; i el bitcoin avança un 2,7% (20.805 dòlars).

Noticias relacionadas

contador