agence societe generale lille 20211012162122

Société Générale (SocGen) ha pujat a la borsa aquest divendres (+2,55%) després de publicar un benefici al tercer trimestre de l'any de 1.498 milions d'euros, un 6,4% inferior al del mateix període de fa un any, però àmpliament per sobre de les previsions del consens de 1.000 milions d?euros. Durant els nou primers mesos de l'any, el benefici va caure un 77,7%, fins als 858 milions des dels 3.854 milions.

  • 24,75€
  • 0,16%

L'entitat gal·la ha explicat que el resultat trimestral respon a un augment del 12% dels ingressos de Global Markets, gràcies a la prosperitat de la negociació en renda fixa i divises. Això va ajudar a contrarestar el descens de la negociació i la venda d'accions, que va pesar sobre la banca d'inversió.

SocGen també ha indicat que el seu negoci de lísing de cotxes, ALD, ha funcionat bé durant el període, i que el seu banc en línia Boursorama -el més gran de França- ha experimentat un augment del 40% en el nombre de clients en comparació amb l'any anterior, gràcies a una associació amb ING.

Els ingressos totals van augmentar un 2,3% al tercer trimestre, fins als 6.828 milions. Durant els nou mesos, els ingressos van pujar un 10,4%, fins als 21.174 milions, frenats per un descens del marge d'interessos en el negoci al detall de SocGen a França, encara que aquesta caiguda va ser menor del que esperaven els analistes.

"En un entorn geopolític i econòmic cada cop més complex, Société Générale obté, una vegada més, excel·lents resultats amb un rendiment comercial i una rendibilitat molt sòlids. El tercer trimestre es caracteritza per l'augment dels ingressos, el continu control de les despeses d'explotació i la contenció del cost del risc, mantenint alhora una política de provisions prudent", ha declarat Fréderic Oudéa, conseller delegat de l'entitat.

"Continuem avançant a bon ritme en l'execució de les nostres iniciatives estratègiques, amb diverses fites importants assolides, especialment sobre la fusió de les xarxes de banca al detall a França i la finalització de l'associació entre Boursorama i ING. A més, el 30 de setembre, el consell d'administració va decidir que a la propera Junta General proposaria a Slawomir Krupa com a membre del consell perquè sigui el meu successor. Durant propers mesos ens permetran seguir aplicant les iniciatives estratègiques en curs, que garantiran un creixement sostenible i rendibilitat, alhora que assegurem una transició eficaç i ordenada", ha afegit.

contador