ep archivo   fachada de la sede de la multinacional espanola telefonica
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Telefónica ha guanyat 1.486 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, un 84,1% menys que durant el mateix període de l'any passat per les plusvàlues del 2021 procedents d'operacions com Virgin Media O2 (VMO2) al Regne Unit, la venda de les torres de Telxius, Costa Rica o fibra de Xile. Aquests efectes van impulsar un benefici rècord superior als 9.000 milions d'euros entre el gener i el setembre del 2021 (9.335 milions), amb a prop de 8.000 milions de plusvàlues netes.

  • 4,32€
  • -0,35%

Al tercer trimestre estanc, el benefici net va ser de 460 milions enfront dels 706 milions del mateix període de l'any passat (-34,9%). En termes subjacents, el resultat net trimestral totalitza en 178 milions (-63,6% interanual), amb un BPA (benefici per acció) de 0,02 euros (-70,5% interanual) després d'excloure -28 milions de despeses de reestructuració i +310 milions d'altres impactes.

Durant els nou mesos, el resultat net subjacent puja fins als 1.343 milions (-36,3% interanual) i el BPA, als 0,21 euros (-38,3% interanual) després d'excloure -62 milions de despeses de reestructuració, +58 milions de plusvàlues i +147 milions d'altres impactes.

Telefónica ha confirmat els seus objectius per a l'any, així com la política de remuneració a l'accionista

L'operadora ha dit en un comunicat que els resultats obtinguts i la gestió proactiva dels negocis, "tot i l'escenari global inestable", fan possible que confirmi els objectius financers previstos per al conjunt de l'any i que es van revisar a l'alça durant el trimestre. anterior. Telefónica ha confirmat igualment la remuneració a l'accionista corresponent a l'exercici en curs, consistent en un dividend de 0,30 euros per acció totalment en efectiu, repartit en dos trams de 0,15 euros cadascun que s'abonaran el desembre del 2022 i el juny de 2023. Aquest segon pagament se sotmetrà a l'aprovació de la Junta General d'Accionistes.

“Telefònica torna a mostrar un trimestre més la robustesa del negoci confirmant els objectius financers previstos per al conjunt de l'any. Durant aquest període, la companyia ha duplicat la generació de caixa respecte a l'any anterior, malgrat el complex entorn d'incertesa global i la crisi profunda d'energia i inflació. Telefónica continua executant el seu pla estratègic, i la solidesa del seu balanç li permet afrontar les exigències d'aquesta nova era digital mantenint el ferm compromís per crear un món millor, més connectat i més igualitari”, ha declarat José María Álvarez-Pallete, president de Telefònica.

Els ingressos dels nou primers mesos de l'any van augmentar un 0,6%, fins als 29.793 milions, mentre que al tercer trimestre estanc, els ingressos van créixer un 11,2% (10.343 milions), amb l'evolució dels tipus de canvi afavorint les tendències interanuals, ha explicat la companyia.

El resultat operatiu abans d'amortitzacions (OIBDA) cau un 53,5% a l'acumulat fins al setembre, fins als 9.593 milions, i és un 13% inferior al tercer trimestre, fins als 3.249 milions d'euros. La companyia ha explicat que això es deu novament a les plusvàlues registrades durant el mateix període del 2021, que van superar els 700 milions d'euros i que van procedir d'operacions com el tancament de la creació de FiBrasil i les vendes de les torres de Telefónica Deutschland a American Tower, de Telefónica Costa Rica a Liberty Latin Amèrica i del 40% d'InfraCo a Xile a KKR. Eliminant aquest efecte, l'OIBDA subjacent registra un creixement del 8,5%, fins als 3.293 milions d'euros.

DEUTE

El deute financer net se situa als 28.918 milions el setembre del 2022, augmentant 101 milions al tercer trimestre. Durant els nou primers mesos del 2022, el deute financer net augmenta en 2.886 milions.

Això es deu, segons ha explicat Telefónica, a inversions financeres netes per 1.840 milions (fonamentalment les adquisicions dels actius mòbils d'Oi, BE-terna i Incremental, netes de la venda d'El Salvador i el tancament de la transacció de la InfraCo a Colòmbia), la retribució a l'accionista per 833 milions (incloent-hi el pagament de cupons d'instruments de capital), els compromisos d'origen laboral per 649 milions, i altres factors nets per 2.038 milions (principalment pel valor més gran en euros del deute net en divises, destacant-ne l'impacte del real brasiler, la renovació d'espectre a Colòmbia al segon trimestre i l'aplicació de la decisió judicial al Brasil).

GENERACIÓ DE CAIXA I INVERSIONS

La generació lliure de caixa durant els nou primers mesos de l'any ha pujat fins als 2.474 milions d'euros, un 68% més en termes interanuals. El tercer trimestre ha arribat als 1.125 milions d'euros, el doble que durant el mateix període del 2021.

Pel que fa a la inversió, Telefónica ha destinat més de 4.000 milions d'euros al creixement de la companyia, amb el focus posat en el desenvolupament i el desplegament de les xarxes ultraràpides. Incloent-hi VMO2, la inversió ha superat els 4.700 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, que suposa un increment del 5,6% en termes orgànics i situa la ràtio respecte als ingressos en el 13,8%, en línia amb l'objectiu marcat per a l'exercici.

Noticias relacionadas

contador