ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 1 de febrero de 2023 en madrid espana el ibex 35
Ricardo Rubio - Europa Press

Tancament alcista per a l'IBEX 35 (+0,60%; 9.227,30 punts) després de les paraules de Jerome Powell d'ahir a la tarda, que tampoc van preocupar Wall Street, cosa que va motivar que es veiessin alces importants a l'altra banda de l'Atlàntic.

  • 11.057,20
  • 0,67%

Powell va tornar a repetir que, encara que es comença a notar una mica d'alleujament, encara queda camí per recórrer perquè la inflació torni a l'objectiu i que "seran necessàries més pujades de tipus". Tot i això, després de la forta dada d'ocupació que es va conèixer divendres i que deixa la porta oberta a més alces de tipus per part de la Fed, els experts consideren -i sembla que les borses també- que el president de la Fed no ha estat especialment dur en les seves paraules quant a anticipar alces de tipus més contundents.

"En resum, els comentaris de Powell van ser només una mica més agressius que les seves paraules a la conferència de premsa (de la reunió de tipus). No obstant, als mercats dels EUA no els va semblar importar gaire, i van acabar el dia fortament a l'alça", comenten els analistes de CMC Markets al seu informe diari.

L'altre protagonista del matí és Joe Biden, que va oferir ahir a la nit el seu discurs sobre l'estat de la Unió en què va aprofitar, com no podia ser altrament després de la crisi del 'globus espia', per llançar un missatge a la Xina. "Si la Xina amenaça la nostra sobirania, actuarem per protegir-nos", va dir Biden. El president dels EUA es va tornar a referir al tema d'imposar un impost als multimilionaris. "El sistema tributari no és just", va dir. "La idea que el 2020, 55 de les corporacions més grans dels Estats Units obtinguessin 40.000 milions de dòlars en guanys i paguessin 0 dòlars en impostos federals? 0 dòlars? Amics, simplement no és just", va afirmar.

Aquest dimecres es continuen publicant resultats empresarials en una jornada durant la qual hi ha poques referències macro rellevants i durant la qual parlaran altres membres de la Fed que podrien continuar donant pistes sobre els plans del banc central, tot i que és clar que el mercat ja té 'descomptada' l'actuació dels bancs centrals i s'hi ha tornat considerablement immune... fa la impressió.

Société Générale ha superat les estimacions al quart trimestre i l'any, tot i que el benefici va caure un 64% el 2022. ABN Amro ha pujat després d'anunciar una recompra d'accions de 500 milions d'euros.

A Espanya, Logista va guanyar un 15% més al primer trimestre fiscal, fins als 60 milions, i ha revisat previsions per al conjunt del 2023 tot i que ha estat el valor més baixista de l'IBEX 35.

Dins de l'IBEX, Grifols ha estat el valor que millor ho ha fet (ja puja un 30% l'any i un 70% als últims quatre mesos) després d'una millora de preu objectiu de Morgan Stanley.

A més, Sabadell ha repuntat amb força després de publicar-se que ha elegit la italiana Nexi com a ofertant preferent pel seu negoci de pagaments, després d'haver rebut una oferta de 400 milions d'euros.

A més, avui és notícia la decisió del banc central de l'Índia de pujar tipus en 25 punts bàsics. És el que s'esperava, però sí que ha sorprès que hagi deixat la porta oberta a més alces pel fet que la inflació subjacent segueix forta.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0721 dòlars (-0,01%). El petroli avança posicions (+0,2%). El Brent se situa als 83,88 dòlars i el WTI, als 77,41 dòlars.

L'or suma un 0,2% (1.888 dòlars) i la plata, un 0,7% (22,34 dòlars).

El bitcoin baixa un 1,8% (22.783 dòlars) i l'ethereum, un 1,6% (1.636 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,68%.

Noticias relacionadas

contador