ep archivo   la reparacion de la tuberia de abastecimiento de la fabrica de ence en pontevedra podra
César Arxina - Europa Press - Archivo

Els analistes han elevat la valoració d'Ence o han situat 'en revisió' el preu objectiu per a una futura pujada, després de la sentència favorable del Tribunal Suprem sobre la continuïtat de la seva fàbrica de Pontevedra.

  • 3,08€
  • -0,32%

Les accions d'Ence es van disparar un 27% aquest dimarts després de conèixer la decisió judicial, perquè el consens de mercat esperava que es ratifiqués l'anul·lació de la pròrroga d'activitat durant 60 anys decretada per l'Audiència Nacional. No obstant, el Suprem va decidir a favor de la companyia, cosa que va motivar una impressionant pujada borsària.

Els experts de Berenberg han reiterat el consell de comprar i han millorat la valoració fins als 5,30 euros des dels 4,65 euros. Al novembre, van afegir la companyia a la llista de valors favorits de mitjana capitalització per l'"atractiu risc/recompensa".

Ara, han elevat la seva valoració després d'incloure a les seves previsions "la producció de la planta de Pontevedra, encara que també actualitzem les nostres altres estimacions i optem per ser més conservadors quant a costos, tipus de canvi i nivells de producció".

MÉS VALORACIONS POSITIVES

"La planta podrà operar previsiblement fins al 2073 (assumiem tancament el 2023) que, incorporat al nostre preu objectiu, suma un +33%, fins als 5,30 euros per acció (+37% potencial)", expliquen els experts de Banc Sabadell, que han reiterat el consell de comprar.

"Amb el +27% de dimarts, ja ho hauria descomptat i ara evolucionarà sobre la base del negoci, en un entorn de preus de la cel·lulosa més complicat (aquesta setmana -2% a Europa)", afegeixen.

Els experts de Renta 4, que han reiterat el seu consell de sobreponderar, ha situat 'en revisió' el preu objectiu i afegeixen que la "notícia és molt positiva i implicaria la continuïtat de la planta de Pontevedra", a la qual assignaven una valoració negativa de -14 milions per la previsió de tancament.

"Encara que quedem pendents dels detalls de la sentència, la continuïtat de la planta ens portaria a una valoració d'uns 250 milions d'euros, xifra que suposaria prop d'1 euro per acció addicional a la nostra valoració de 4,20 euros", expliquen.

Per part seva, els analistes de Bankinter també han situat el seu preu objectiu 'en revisió' i han reiterat el seu consell de comprar. "La notícia és positiva perquè suposa que aquesta fàbrica (una de les dues que té Ence) podrà seguir en funcionament fins al 2073".

A més, afegeixen que "l'Audiència Nacional pot recórrer davant del Tribunal Constitucional, però és improbable que accepti un recurs en matèries administratives".

Noticias relacionadas

contador