logistacb1

Logista ha anunciat aquest dimecres un increment del 15,3% del benefici net del primer trimestre fiscal de l'exercici 2023, fins als 60 milions d'euros. Les vendes van augmentar un 7,9%, fins als 2.986 milions, mentre que les vendes econòmiques (ingressos ordinaris menys aprovisionaments) van pujar un 32,9%, situant-se en 398 milions, amb millores en tots els negocis i geografies.

  • 25,60€
  • -0,39%

L'empresa ha subratllat que aquestes xifres presenten creixement a les principals magnituds "com a conseqüència del bon comportament de l'activitat, malgrat haver-se desenvolupat en un context macroeconòmic i geopolític complex". Així mateix, ha precisat que aquest trimestre incorpora les noves adquisicions del 60% de Transports El Mosca, del 100% de Carbó Collbatallé i del 70% de Speedlink Worlwide Express.

L'EBIT va assolir els 71 milions (+3,9%), mentre que l'EBIT ajustat (descomptant costos no relacionats directament amb els ingressos del grup) va millorar un 11,8%, fins als 84 milions d'euros.

Pel que fa als resultats financers de Logista, van assolir 11 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 191%, gràcies a la pujada dels tipus d'interès durant el període.

Iñigo Meirás, conseller delegat de Logista, ha destacat que, “tot i operar en un entorn macroeconòmic i geopolític complicat, Logista ha obtingut uns bons resultats i ha aconseguit augments als principals epígrafs del seu compte de resultats mostrant, una vegada més, la fortalesa general del nostre model de negoci que aposta pel creixement i la diversificació”.

Després dels resultats assolits durant els tres primers mesos de l'exercici fiscal, Logista actualitza les seves expectatives per al tancament de l'exercici 2023 i preveu un creixement de dígit senzill alt del benefici d'explotació ajustat sobre el que va obtenir a l'exercici 2022, incloent-hi la incorporació al perímetre dels negocis adquirits.

Noticias relacionadas

contador