ep archivo   valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid espana a 29 de marzo de 2021
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha baixat un 0,63%, fins als 8.838,70 punts, després d'arribar a marcar un mínim intradia als 8.748 sencers durant la primera part de la jornada. El selectiu espanyol s'ha vist llastrat per Siemens Gamesa, les immobiliàries i el sector bancari i ha estat sostingut per Ferrovial, els valors associats al turisme i Naturgy.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Dins el selectiu espanyol han destacat les caigudes en Siemens Gamesa, després d'una retallada de JP Morgan, mentre que Almirall s'ha recolzat per cotitzar en verd en Morgan Stanley que ha iniciat la seva cobertura amb un preu de 18 euros i consell de sobreponderar.

Els inversors miren ja la reunió del Banc Central Europeu (BCE) de demà, dijous. D'altra banda, les caigudes de primera hora han estat motivades per les últimes declaracions de James Bullard, president de la Fed de Sant Lluís, que ha dit que la Reserva Federal hauria de seguir endavant amb el seu pla de retallar els estímuls malgrat la mala dada d'ocupació coneguda divendres a Wall Street. Aquesta dada negativa allunyaria, al principi, el tapering de la Fed, cosa que agrada a les borses. Al contrari, una retirada d'estímuls aquest any, com ja va anticipar Jerome Powell, posa nerviosos els inversors.

El Llibre Beix de la Fed serà la referència més destacada del dia al pla macro. Així, oferirà als inversors una instantània de l'economia nord-americana i la seva situació en relació amb l'enquesta anterior. Abans, el Banc de Canadà prendrà una decisió sobre els tipus d'interès. Això, després que el Banc de la Reserva d'Austràlia mantingués ahir els tipus, però s'estengués les compres de bons fins almenys al febrer de 2022.

Finalment, cal recordar que avui el Comitè Assessor Tècnic revisa la composició de l'IBEX al tancament. No se n'esperen canvis.

EL BITCOIN, AL FOCUS

El bitcoin cotitza a aquestes hores als 46.208 dòlars (-1,5%), caient des de nivells per sobre dels 51.000 dòlars de la passada jornada, dia durant el qual la 'cripto' es va estrenar a El Salvador com a moneda de curs legal. Aquestes últimes fortes caigudes es van produir enmig dels problemes tècnics que es van viure al país per posar en marxa aquests plans.

A primera hora de dimarts, El Salvador va deshabilitar temporalment Chivo, la seva aplicació de bitcoin administrada pel Govern, per augmentar la capacitat dels servidors, que estaven obstaculitzant l'accés de nous usuaris, segons va anunciar el president Nayib Bukele en un tuit.

"Qualsevol dada que intentin introduir en aquest moment els donarà un error", va dir. "Es tracta d'un problema relativament senzill, però no es pot arreglar amb el sistema connectat", va afegir-hi.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1814 dòlars (-0,2%). El petroli puja un 1,5%, fins als 72,56 dòlars el Brent i als 69,34 dòlars el WTI.

L'or i la plata cauen, fins als 1.795 dòlars i als 24,04 dòlars, respectivament.

L'ethereum cedeix un 0,3%, fins als 3.428 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,351% i la del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,366%.

Noticias relacionadas

contador