cbsuelo alcista

Inversors als seus llocs: una "gran correcció" s'acosta. No és un general en temps de guerra, és Matt Maley, estrateg en cap de mercats de Miller Tabak que, en una de les seves últimes notes, adverteix als participants del mercat del que ha de venir.

"La renda fixa i variable reaccionaran de manera molt negativa (i probablement molt ràpida)", assegura Maley al seu advertiment.

Segons aquest expert, el mercat actual presenta "forts similituds" amb el de 1999, 2007 i 1929, és a dir, els anys d'algunes de les crisis borsàries i/o financeres més grans de la nostra història. Ull, Maley no vol dir que ens dirigim a un mercat baixista com en aquestes ocasions, però sí que creu que "una profunda correcció és inevitable".

Entre les clares similituds que recopila Maley es troben les SPAC que, segons els seus càlculs no van ser tan reeixides com ho són ara des de 1928 i 1929. Un altre cas són les 'accions meme' de l'actualitat, que tenen la seva comparació amb empreses que van pujar molt malgrat no ser rendibles entre 1998 i 2000, just abans de la bombolla de les puntcom.

Maley torna a repetir que no prediu un retrocés temporal similar al que es va viure en aquells moments, simplement reconeix que "en la nostra opinió, el risc de l'equació rendibilitat/risc ha crescut substancialment durant els últims mesos i creiem que és hora que els inversors facin una mica de caixa als nivells actuals".

"Quan aquest 'ral·li del tot' acabi, tot caurà i, per tant, tenir una mica de liquiditat serà un dels pocs avantatges que els inversors tindran a mà, si el mercat finalment corregeix", postil·la Maley.

Sobre les criptos, sens dubte l'actiu més de moda en aquests moments, Maley reconeix ser-hi alcista a llarg termini, però li preocupa què passarà quan vinguin temps 'pitjors', com el tapering de la Fed. I és que des de la bazuca d'estímuls anunciat per Powell el 2020, el bitcoin acumula un ral·li del 1.000% i, l'ethereum, un altre del 3.400%.

Noticias relacionadas

contador