ep archivo   aerogenerador de siemens gamesa marino
SIEMENS GAMESA - Archivo

Les accions de Siemens Gamesa cauen amb força en borsa després que els analistes de JP Morgan hagin retallat la seva recomanació per al fabricant d'aerogeneradors de sobreponderar a mantenir.

  • 18,05€
  • 0,00%

A més, els experts del banc nord-americà han reduït la valoració de les seves accions fins a 26 euros per títol des dels anteriors 30 euros per acció. Un preu objectiu que se situa lleugerament per sobre del preu de mercat, que actualment es troba a nivells de 24 euros, incloent-hi la forta caiguda d'aquesta jornada.

En la seva opinió, la companyia s'enfronta "més riscos" associats a retards en les comandes, cosa que reduirà el creixement de les seves vendes durant els propers trimestres.

A més, la baixa rendibilitat de la seva divisió d'aerogeneradors terrestres seguirà llastrant els seus marges de beneficis, cosa que resta atractiu al valor. "Si bé el tema del creixement estructural en el negoci en mar oberta (eòlica marina) a llarg termini roman intacte, esperem que el cicle de degradació dels guanys duri més", han explicat aquests analistes.

"Els retards en les comandes en ferm conduiran a un menor creixement de les vendes durant els propers 18 mesos", expliquen, de manera que han reduït la seva estimació de vendes per 2022/23 en un 6% i un 8%, respectivament.

"Els continus vents en contra al negoci en terra ferma (eòlica terrestre) conduiran a una caiguda significativa de les expectatives de marges de consens per 2022", afegeixen. Per això, han retallat la seva previsió de marge de beneficis fins a l'1,9% des del 4% anterior, per sota de l'estimació del consens del 3,5%.

"Ara esperem un punt d'equilibri (per al marge del negoci en terra ferma) el 2024-25"; i que s'arribi a l'extrem inferior de l'objectiu de marge a mitjà termini del 8-10% a partir de 2025.

Per anàlisi tècnica, des que va marcar màxims anuals i històrics a principis d'any als 39,35 euros, "el preu es troba encaixat dins d'un canal baixista de llibre, de manual. Rebotant-se des de la base (suport) i corregint cada vegada que n'arriba a la part alta", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En aquest sentit, després de no poder superar "l'imponent buit baixista de la sessió del 15 de juliol (26,28 euros)", l'acció s'ha tornat a girar amb violència a la baixa, llastada per aquesta retallada de valoració de JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador