screenshot 12 01 2017 13 05 37

La Reserva Federal (Fed) hauria de seguir endavant amb el seu pla per retallar el seu enorme programa d'estímuls pandèmics tot i la desacceleració del creixement de l'ocupació als Estats Units al mes passat, ha declarat James Bullard, president de la Reserva Federal de Sant Lluís.

"Hi ha molta demanda de treballadors i hi ha més ofertes d'ocupació que treballadors aturats", ha assenyalat Bullard en una entrevista al diari Financial Times.

Divendres es va conèixer l'informe d'ocupació d'agost a l'altre costat de l'Atlàntic. Es van crear 235.000 llocs de treball privats al mes passat, molt per sota dels 720.000 que anticipava el consens. Una dada pitjor del que s'esperava implicaria que la Fed podria retardar els seus plans per reduir estímuls. Recordem que a finals d'agost, durant la trobada de Jackson Hole, i abans de conèixer aquesta referència, Jerome Powell, president de la Fed, va anunciar que la intenció és començar a reduir les compres d'actius aquest mateix any.

Bullard és un conegut 'falcó' de la Fed, és a dir, un dels seus membres partidaris d'endurir la política monetària. Aquesta setmana està previst que parlin altres membres de la Fed. Els experts de Danske Bank creuen que és probable que les seves paraules serveixin per orientar el mercat abans que la Reserva Federal entri en el període durant el qual té prohibit pronunciar -a causa de la proximitat de la reunió, els propers 21 i 22 de setembre-, i que comença aquest dissabte.

Noticias relacionadas

contador