ep archivo   pantalla del ibex 35 con el grafico historico de la cotizacion del ibex en la sede de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Molt a prop del tancament del mes i del trimestre, l'IBEX 35 ha liderat les pèrdues a Europa (-1,99%; 8.913,70 punts) a causa de la pressió dels valors del sector turístic. El president de Govern, Pedro Sánchez, ha dit que Espanya exigirà PCR negativa o vacuna completa als turistes britànics; i el sector s'ha enfonsat (Meliá, -6%; IAG, -6%; Amadeus: -4%).

  • 11.339,50
  • 0,10%

A més, Aena (-4%) es veu penalitzada a més per l'anunci de la CNMC, que ha proposat baixar un 0,44% anual les tarifes de l'operador aeroportuari fins al 2026.

Altres valors molt baixistes han estat Repsol (-3%), BBVA (-2,8%), Santander (-2,7%), Inditex (-2,6%) i CaixaBank, que ha ofert prejubilacions a partir de 52 anys per salvar el seu ERO.

D'altra banda, Acciona Energia ha baixat la seva valoració màxima a 27,50 euros per acció abans de sortir a borsa dijous que ve. El seu anterior preu màxim s'havia fixat als 29,76 euros.

INFORME D'OCUPACIÓ ALS EUA

Aquesta setmana hi haurà algunes dades macro rellevants, com l'informe d'ocupació del mes de maig que es coneixerà divendres als Estats Units. A més, des del punt de vista empresarial, la gran cita al nostre país serà l'estrena borsària, dijous, 1 de juliol d'Acciona Energia. Avui dilluns no hi ha referències macro d'interès.

Wall Street va tancar divendres passat amb alces contingudes al Dow Jones i l'S&P i caigudes lleugeres al Nasdaq, mentre que a Àsia s'ha viscut una jornada de predomini de números vermells i moviments moderats aquesta matinada (la borsa de Hong Kong ha estat suspesa per una "tempesta negra", que són les que porten pluges intentes que probablement provoquin inundacions). Les dades publicades aquest diumenge per l'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina van mostrar que els beneficis de les empreses industrials xineses havien augmentat un 36,4% al maig en comparació amb l'any anterior. Això suposa un alentiment respecte al creixement interanual del 57% registrat a l'abril.

COMPTE AMB ELS 8.800

Amb tot, l'IBEX perd els 9.000 punts i s'allunya encara més de la resistència clau que té cada vegada a més distància, als 9.310 punts.

"Només veurem una continuació de les pujades amb la superació d'aquest nivell de preus. Per sota, a nivell de suport es troba als 8.800 punts", indiquen els experts de Bolsamanía.

Al costat positiu de l'IBEX, han destacat les pujades de Solaria i Siemens Gamesa.

LA TECNOLOGIA, AL FOCUS

Aquest dilluns arrenca el Mobile World Congress (MWC) a Barcelona, ​​amb un format híbrid, en el qual es combinarà la participació presencial amb la virtual dels assistents.

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha instat, en el marc de la seva participació al Congrés, al fet que s'estableixi "un nou marc regulador i normes de competència per construir una Europa digital forta". Aquesta reclamació proposa un canvi necessari per treure tot el partit a la digitalització, convertida en una palanca transformadora capaç de generar creixement, ocupació de qualitat, sostenibilitat i inclusió, ha dit Álvarez-Pallete.

"Hem de reaccionar per aprofitar l'oportunitat. Per aconseguir-ho, Europa necessita un sector de telecomunicacions sostenible, en cas contrari ens quedarem més enrere en la cursa mundial pel lideratge digital", ha afirmat el màxim responsable de Telefónica.

ALTRES MERCATS

L'euro es deprecia un 0,02% i es canvia a 1,1931 dòlars. El petroli baixa a prop de l'1%, fins als 75,45 dòlars el Brent i als 73,43 dòlars el West Texas, a l'espera de la reunió de l'OPEP+ de dijous que ve.

L'or i la plata pugen lleugerament, fins als 1.782 dòlars el primer i als 26,20 dòlars el segon.

El bitcoin puja un 5%, fins als 34.150 dòlars. Això, malgrat que el Regne Unit ha prohibit operar a la plataforma de moneda digital Binance. L'ethereum puja encara més (+13%), fins als 2.071 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa a l'1,517% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,44%.

Noticias relacionadas

contador