ep archivo   fachada del palacio de la bolsa de madrid a 27 de julio de 2021 en madrid espana el
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat un 0,9%, fins als 9.001,60 punts, després que durant la jornada passada es veiessin nous màxims de tots els temps a Wall Street en espera que hi publiquin avui les seves xifres Microsoft, Alphabet i Twitter (després del tancament del mercat). Ahir els inversors van conèixer les de Facebook, que ha augmentat el benefici del tercer trimestre, però ha decebut en ingressos.

  • 11.105,40
  • -0,05%

A l'altra banda de l'Atlàntic, també és notícia Tesla, que ha avançat precisament Facebook en capitalització, superant el bilió de dòlars. Les accions del fabricant de cotxes elèctrics segueixen com un coet i acumulen un guany proper al 20% en dues sessions.

A Espanya, Enagás ha publicat els comptes, amb una caiguda del benefici el 30 de setembre de l'11,9%, fins als 307,3 milions d'euros. Les seves accions han baixat lleugerament dins de l'IBEX, tot i que el plat fort de resultats comença aquest dimecres amb els comptes de Santander i Iberdrola.

Al costat positiu, han liderat les pujades els valors del sector turístic (IAG, Melià, Amadeus) després de les noves mesures per a viatges anunciades pels EUA, que permetran la normalització del trànsit aeri amb Europa.

A més, les elèctriques han pujat amb força després que el Govern hagi suavitzat la retallada a la retribució. Les companyies que ofereixin contractes de llum a preu fix i a llarg termini quedaran exemptes de la minoració dels seus guanys que preveu el polèmic Reial decret llei del 14 de setembre.

Al Continu, Prisa s'ha disparat després Vivendi sol·licités assolir el 29,9% del capital.

Codere, per part seva, rebota amb força després d'aclarir que continuarà funcionant sota una nova societat hòlding.

A Europa destaquen les xifres d'UBS. El banc suís ha comunicat un benefici net atribuïble de 2.300 milions de dòlars al tercer trimestre, enfront dels 2.000 milions del segon trimestre. Els analistes esperaven que la xifra fos de 1.570 milions de dòlars, segons les estimacions recollides per Refinitiv.

LA XINA I ELS EUA PARLEN

Els Estats Units i la Xina sembla que avancen en les negociacions econòmiques i comercials. El viceprimer ministre xinès, Liu He, i la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, han mantingut la segona trucada en uns quatre mesos.

La Xina ha descrit la conversa com a "pragmàtica, sincera i constructiva", i ha dit que les dues parts han acordat que és important reforçar la comunicació i la coordinació de les polítiques macroeconòmiques, ja que la recuperació mundial s'enfronta a un moment crític.

"RESISTÈNCIA" DE LES BORSES

"La contínua resistència dels mercats borsaris es produeix malgrat la preocupació creixent per l'augment dels casos de Covid a Àsia, i la perspectiva que alguns bancs centrals prenguin mesures per frenar l'estímul", destaca Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, al seu informe diari.

Hewson explica que la pujada dels preus del petroli ha contribuït a impulsar els guanys al sector del petroli i gas.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1608 dòlars (+0,02%). El petroli puja lleugerament, amb el Brent als 86,18 dòlars i el WTI als 83,88 dòlars.

L'or i la plata cauen un 1%, fins als 1.793 dòlars i als 24,20 dòlars.

El bitcoin baixa un 1% (62.158 dòlars) i l'ethereum cedeix un 0,2% (4.177 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,634% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,51%.

Noticias relacionadas

contador