vivendi 5

Vivendi ha presentat davant la Subdirecció General d'Inversions Exteriors del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme una sol·licitud per a l'obtenció d'autorització del Consell de Ministres a l'adquisició d'accions de Prisa representatives de fins a un 29,9% del capital social, el màxim legal per no tenir l'obligació de llençar una oferta pública d'adquisició (OPA). Les accions del grup de comunicació es disparen un 20% després d'haver estat diverses hores suspeses en subhasta de volatilitat, fins als 0,67 euros.

  • 0,34€
  • 0,59%
  • 9,85€
  • 0,86%

Segons ha donat a conèixer la companyia a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Vivendi també ha manifestat que, actualment, no està en negociacions o converses amb cap accionista de Prisa per a l'adquisició d'aquestes accions.

Actualment, Vivendi és titular del 9,936% del capital social de Prisa i el segon accionista. Va entrar a l'accionariat del grup editorial el gener, quan va comprar la seva participació en HSBC.

Tot i que Vivendi afirma no estar en converses amb cap altre accionista, la veritat és que va entrar a Prisa de la mà d'Amber Capital, el fons de Joseph Oughourlian que en controla gairebé un altre 30%.

La relació entre Vivendi i Amber Capital és palesa, ja que han realitzat una operació important recentment a França. Fa un mes, Vivendi va acordar comprar la participació propera al 18% que el fons controla a Lagardère per 610 milions d'euros, amb l'objectiu d'aconseguir el control del grup.

Noticias relacionadas

contador