ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha rebut l'aprovació de l'autoritat federal alemanya de supervisió financera, la Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), al document d'oferta presentat pel que fa als termes i condicions de l'oferta pública d'adquisició (OPA) voluntària llançada a tots els accionistes de Biotest per adquirir en efectiu la resta de les accions ordinàries i preferents per 43,00 euros per acció i 37,00 euros per acció, respectivament.

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

El mes de setembre passat, Grifols va acordar l'adquisició de la totalitat del capital social de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings per 1.100 milions d'euros, que posseeix el 90% de les accions ordinàries i l'1% de les accions preferents de Biotest. Aquest import inclou un préstec per cobrar concedit per Tiancheng a Biotest per un import d'aproximadament 313 milions d'euros.

Grifols ha dit que la inversió en Biotest reforça "significativament" les seves capacitats, incloent-hi les científiques i les industrials, i contribuirà a enfortir la disponibilitat de medicaments plasmàtics, la seva presència comercial i la cartera de projectes d'R+D.

En aquest sentit, la farmacèutica valora positivament la recent i "prometedora" publicació de Biotest relativa a l'anàlisi del conjunt de dades de l'assaig ESsCOVID (Escape from severe COVID-19), que ha revelat l'eficàcia de trimodulin (concentrat d'immunoglobulina IgM) a un subgrup rellevant de pacients greus de COVID-19.

Paral·lelament, la inversió també contribuirà a ampliar i diversificar el subministrament de plasma de Grifols amb la incorporació de 26 centres de plasma a Europa i reforçarà les seves operacions i ingressos a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Es preveu que les noves proteïnes i les sinergies, tant d'ingressos com de costos, generin un valor afegit important, impulsant el creixement d'ingressos i l'expansió de marges: més de 7.000 milions d'euros d'ingressos combinats, més de 2.000 milions d'euros d'EBITDA, marge EBITDA superior al 30% i ràtio de palanquejament inferior a 3,5 vegades el 2024.

Aquesta transacció està subjecta a diverses aprovacions i condicions reguladores. El tancament està previst a finals del primer semestre del 2022.

DESINVERTEIX EN EL SEU NEGOCI DE TECNOLOGIA D'HEMOSTÀSIA

La companyia segueix endavant amb el pla anunciat de desinversions en actius no estratègics i ha materialitzat la venda del negoci d'hemostàsia per un preu aproximat de 25 milions de dòlars en efectiu.

La transacció inclou tots els actius relacionats amb el diagnòstic dels trastorns de la hemostàsia. Entre ells, les proves (reactius), incloent-hi la propietat intel·lectual, projectes d'R+D i know-how de fabricació i els instruments que automatitzen les proves diagnòstiques de coagulació. També la totalitat de l'R+D dedicada a hemostàsia i els equips de fabricació. L'equip humà vinculat a l'activitat i format per 25 persones ha estat transferit a la nova entitat.

Noticias relacionadas

contador