biden s engage aupres de macron a des consultations approfondies

El president dels Estats Units, Joe Biden, va signar aquest dilluns una ordre que imposa nous requisits de vacunació a la majoria dels viatgers aeris de nacionalitat estrangera i aixeca les severes restriccions de viatge a la Xina, l'Índia i gran part d'Europa a partir del 8 de novembre, va informar la Casa Blanca.

Les restriccions extraordinàries als viatges als Estats Units es van imposar per primera vegada a principis del 2020 per fer front a la propagació de la Covid-19. Les normes prohibeixen viatjar als Estats Units a la majoria dels ciutadans no nord-americans que els últims 14 dies hagin estat a la Gran Bretanya, els 26 països de Schengen a Europa sense controls fronterers, Irlanda, Xina, Índia, Sud-àfrica, Iran i Brasil.

"Als Estats Units li interessa deixar de banda les restriccions país per país aplicades anteriorment durant la pandèmia de la Covid-19 i adoptar una política de viatges aeris que es basi principalment en la vacunació per avançar en la represa segura dels viatges aeris internacionals als Estats Units", assenyala l'ordre de Biden, segons recull Reuters.

La Casa Blanca va confirmar que els menors de 18 anys estan exempts dels nous requisits de vacunació, igual que les persones que presentin alguns problemes mèdics. Els viatgers que no siguin turistes i procedeixin dels gairebé 50 països amb taxes de vacunació inferiors al 10% també podran quedar exempts de les normes. Els que rebin una exempció s'hauran de vacunar, en general, als 60 dies següents a la seva arribada als EUA. Entre aquests països hi ha Nigèria, Egipte, Algèria, Armènia, Myanmar, Iraq, Nicaragua, Senegal, Uganda, Líbia, Etiòpia, Zàmbia, Congo, Kenya, Iemen, Haití, Txad i Madagascar.

IAG, Amadeus, Meliá... pugen amb força aquest dimarts després de l'anunci procedent dels EUA. La Casa Blanca va avançar per primer cop el 20 de setembre que eliminaria les restriccions a principis de novembre per als viatgers aeris totalment vacunats de 33 països.

"Les famílies i els amics es poden tornar a veure, els turistes poden visitar els nostres increïbles llocs d'interès. Aquesta política impulsarà encara més la recuperació econòmica", va dir el portaveu del Departament d'Estat, Ned Price.

El govern de Biden també ha detallat els requisits que han de seguir les aerolínies per confirmar que els viatgers estrangers han estat vacunats abans d'embarcar en vols amb destinació als Estats Units.

Una de les preocupacions de les autoritats nord-americanes i de les aerolínies és assegurar-se que els viatgers estrangers coneguin les noves normes sobre vacunes que entraran en vigor en només dues setmanes, així com els nord-americans no vacunats, que s'enfrontaran a normes de comprovació més estrictes.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels EUA van emetre aquest dilluns noves normes de rastreig de contactes que obliguen les aerolínies a recopilar informació dels passatgers aeris internacionals, com ara números de telèfon, correu electrònic i adreces dels EUA, i a conservar-la durant 30 dies en cas que sigui necessari “fer un seguiment dels viatgers que hagin estat exposats a les variants de la Covid-19 o altres patògens”.

Els CDC van dir aquest mes que acceptarien qualsevol vacuna autoritzada per utilitzar-los pels reguladors nord-americans o per l'Organització Mundial de la Salut i que acceptarien vacunacions de dosis mixtes contra el coronavirus.

Aquesta llista deixa fora la vacuna Sputnik, que ha estat molt utilitzada pels països llatinoamericans.

Noticias relacionadas

contador