ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid espana a 13 de noviembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat un 0,26%, fins als 8.407,70 punts, i ha completat una primera setmana d'any molt positiva, durant la qual s'ha revaloritzat un 4,13%. El selectiu espanyol ha superat en tancament setmanal la resistència clau de curt termini dels 8.322 sencers i el buit baixista setmanal de mitjans de març, els 8.375 punts, de manera que ofereix molt bones sensacions.

  • 10.854,40
  • -2,22%

Wall Street va tancar en nous màxims històrics en gnorar el vergonyós assalt al Capitoli, que passarà a la història com l'últim i patètic capítol de Donald Trump a la presidència dels Estats Units. El Nasdaq va repuntar més d'un 2% i va superar per primera vegada els 13.000 punts.

La Borsa de Nova York segueix en màxims, tot i que ha perdut una mica de força després de l'informe d'ocupació de desembre als EUA. L'economia nord-americana ha sentit l'impacte negatiu de la Covid, ja que va destruir 140.000 llocs de treball al mes passat, enfront de la creació de 71.000 llocs de treball anticipada pel consens.

De moment, les borses mundials cotitzen immunes a l'evolució de la pandèmia de coronavirus, amb rècord de morts a Alemanya i la previsió de més restriccions a Espanya fins que acabi l'hivern. No obstant això, els inversors descompten un fort creixement econòmic mundial a partir del segon trimestre.

A nivell empresarial, Solaria, que s'havia disparat un 30% aquesta setmana, s'ha desplomat més d'un 13% aquest divendres després d'una rebaixa de recomanació de Goldman Sachs. La seva caiguda ha contagiat altres empreses de renovables, com Grenergy, Solarpack i Soltec, que havien pujat molt a l'inici de l'any i s'han enfonsat més del 10%.

Segons Link Securities, els valors espanyols més beneficiats amb Joe Biden a la Casa Blanca seran Siemens Gamesa, Solaria, Iberdrola i Acciona, aquestes dues últimes "molt ben posicionades en renovables als EUA", i "grans companyies constructores i d'infraestructures com ACS, Sacyr, OHL, Ferrovial o FCC".

A l'agenda econòmica, la principal referència serà l'informe d'ocupació de desembre als EUA. Els analistes anticipen una lleugera pujada de la taxa d'atur fins al 6,8% i la creació de 71.000 llocs de treball.

Les borses asiàtiques han tancat amb guanys, sobretot l'índex Kospi de Corea de Sud, en confirmar Hyundai Motor que negocia amb Apple per fabricar un cotxe elèctric autònom.

Per anàlisi tècnica, l'IBEX ha posat fi al moviment lateral de les últimes setmanes i "sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El primer suport es troba als 8.000 punts. No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 2%, fins als 55,51 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia a 1,2248 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,05%; i el bitcoin ha superat per primera vegada els 42.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador