bandera estados unidos portada eeuu portada

L'economia dels Estats Units torna a ressentir un mes més. La creació d'ocupació s'ha aturat al mes de desembre com a conseqüència de les restriccions imposades pels Estats davant l'important augment de casos que viu el país des de fa setmanes.

El Departament de Treball ha notificat aquest divendres que la taxa d'atur ronda al 6,7% enfront del 6,8% estimat. Des que l'ocupació comencés a recuperar-se en el mes de maig, l'economia nord-americana ha recuperat 12,3 milions de llocs de treball.

No obstant això, al desembre s'ha experimentat una pèrdua de 498.000 llocs de treball. Un cop més l'hostaleria és el sector més castigat, els bars i restaurants han perdut 372.000 llocs de treball. En general, l'hostaleria ha perdut 3,9 milions de llocs de treball des de gener, una caiguda del 23,2% segons dades extretes de l'informe de l'Oficina d'Estadístiques Laborals.

Tot i que l'hostaleria és el sector més afectat, la pèrdua d'ocupació ha afectat gairebé tots els àmbits de l'economia. L'educació privada ha perdut 63.000 treballadors, els llocs governamentals s'han contret en 45.000 persones i la categoria d'altres serveis s'ha reduït en 22.000 persones.

"La disminució de l'ocupació reflecteix el recent augment de casos de coronavirus i els esforços per contenir la pandèmia", han explicat des del Departament de Treball

La cara positiva de la moneda recau en els serveis professionals i comercials, que han guanyat 161.000 llocs de treball. El comerç minorista també s'ha beneficiat de les compres nadalenques i ha experimentat un creixement de 121.00 persones.

Noticias relacionadas

contador