ep hyundai kona 20201204105504
HYUNDAI

Hyundai Motor s'ha disparat en borsa un 20% en confirmar que negocia amb Apple per fabricar un cotxe elèctric autònom, en l'últim moviment del gegant tecnològic per entrar a aquest nou mercat.

  • 169,91$
  • -0,25%

Malgrat que les converses són "preliminars", les accions del fabricant sud-coreà d'automòbils han volat al mercat.

"Entenem que Apple està en converses amb una varietat de fabricants d'automòbils globals, incloent-hi Hyundai Motor. Com que les converses es troben a la seva etapa inicial, no se n'ha decidit res", ha assenyalat un representant de Hyundai.

Aquests comentaris s'han produït després que el Korea Economic Daily publiqués que Apple negocia amb Hyundai tant la producció de vehicles elèctrics com el desenvolupament de bateries, i que l'automòbil podria llançar-se el 2027.

Posteriorment, Hyundai ha publicat una declaració actualitzada que evitava la menció d'Apple: "Hem estat rebent sol·licituds de cooperació potencial de diverses empreses pel que fa al desenvolupament de vehicles elèctrics de conducció autònoma, però no se n'han pres decisions, ja que les converses es troben en una etapa inicial".

A finals de desembre, es va publicar que Apple està avançant en la tecnologia d'automòbils i ha marcat com a data límit el 2024 per a la producció d'un vehicle 100% elèctric i completament autònom, que podria incloure la seva pròpia bateria.

El disseny de la bateria, un dels punts forts del futur cotxe de la tecnològica, podria reduir "radicalment" el cost d'aquesta peça, d'alt valor econòmic, i augmentar l'autonomia del vehicle, segons van filtrar fonts pròximes al prototip.

Noticias relacionadas

contador