ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid a 26 de abril de 2021
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX ha avançat amb molta força aquest dimecres (+2,50%), recuperant-se de la patacada de dilluns i quedant-se a les portes dels 8.600 punts (8.567 punts). Pràcticament cap valor del selectiu acaba en vermell (només Fluidra, que cau un 0,4%), mentre que els títols del sector turístic (IAG i Meliá) s'han disparat. També han pujat amb moltíssimes ganes Indra, Solaria i els bancs. La resta de places del Vell Continent han avançat igualment amb ímpetu, amb revaloracions d'entre l'1% i el 2% en la majoria dels casos.

  • 10.729,50
  • -0,33%

"Per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar un tancament per sobre dels màxims del buit baixista que va deixar aquest dilluns als 8.506 punts. No obstant això, el primer nivell de resistència important es troba als 8.600 punts. Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que puguem veure una extensió del rebot fins al nivell dels 8.900 punts", expliquen els experts de Bolsamanía.

L'agenda d'aquest dimecres apareix considerablement buida pel que fa a les dades macro. A l'àmbit empresarial, ha arrencat la temporada de resultats a Espanya amb Iberdrola (el benefici cau un 18,4% al primer semestre) i Línia Directa (guanya 58,2 milions). A Europa i els EUA han publicat xifres ASML, Novartis, SAP, Johnson & Johnson, Coca-Cola i Verizon.

Malgrat aquest rebot, que no té una causa concreta que ho justifiqui (igual que no n'hi va haver per les fortes caigudes de dilluns), els experts segueixen advertint el risc més urgent a curt termini, com és l'expansió de la Covid a través de la variant delta. "El fort increment dels casos de virus segueix sent un perill real i present, especialment per a aquells països en què els nivells de vacunació estan molt per sota del 50%", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, al seu informe diari.

"En el cas de països com el Regne Unit i els Estats Units, on els nivells de vacunació són molt més elevats, els mercats aposten perquè el mur de vacunes contingui el virus prou com per no sobrecarregar els respectius sistemes sanitaris dels dos països", precisa.

Aquest analista subratlla que hi ha la preocupació afegida que les persones que es vacunen dues vegades també s'infectin amb la variant delta, cosa que ha suscitat "alguns dubtes sobre l'eficàcia de la vacuna". "Encara que cap vacuna és eficaç al 100%, mentre mantingui la persona infectada fora de l'hospital, haurà complert la seva funció", remarca Hewson.

Wall Street perllonga el seu important rebot d'aquest dimarts, mentre que a Àsia la sessió s'ha saldat amb signe mixt i moviments moderats.

A l'altre costat de l'Atlàntic, Netflix cau més d'un 4% després de publicar els seus resultats ahir al tancament. La companyia no ha assolit els objectius de creixement de subscriptors i beneficis.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1798 dòlars. El petroli puja més d'un 3% (Brent: $ 71,54; West Texas: $ 69,51).

L'or cedeix moderadament (1.804 dòlars) i la plata puja un 1% (25,24 dòlars).

El bitcoin puja un 6% i recupera els 31.000 dòlars (31.738 dòlars) i l'ethereum avança un 8%, fins als 1.942 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,287%.

Noticias relacionadas

contador